Vântul puternic smulge acoperișuri. Mai mulți copaci au fost doborâți

Vântul puternic smulge acoperișuri. Mai mulți copaci au fost doborâți
Sursa foto: Facebook/ @Lucian Nicolae Olteanu

Vântul puternic de sâmbătă face primele pagube materiale. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș au fost mobilizate sâmbătă după-amiază în municipiul Pitești, unde vântul puternic a desprins bucăți de tablă de pe acoperișul unui bloc de locuințe.

În aceeași zonă, rafalele de vânt au provocat căderea unor copaci, necesitând intervenția promptă a pompierilor pentru îndepărtarea acestora.

Copac dărâmat pe Drumul Național 65 A

În comuna Căldăraru, un copac a fost doborât de vânt, căzând pe drumul național 65 A. De asemenea, un stâlp de electricitate s-a rupt și a căzut pe carosabil.

Arbori dărâmați pe carosabil

În comuna Buzoiești, pompierii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unui arbore doborât de vânt, blocând circulația pe carosabil.

Copaci doborâți de vânt și în Sibiu

Și în Sibiu, pompierii  au fost chemați să intervină după ce doi copaci au căzut din cauza vântului puternic. Unul dintre incidente a avut loc în localitatea Tilișca, unde un copac a căzut pe acoperișul unei case, afectând o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.

Cel de-al doilea copac a căzut pe Calea Dumbrăvii, în zona muzeului Astra, generând blocarea unui sens de mers.

Avertizare Meteorologică – Cod galben și portocaliu

Meteorologii anunță intensificări ale vântului în întreaga țară, cu viteze între 45…60 km/h, iar în anumite regiuni, precum Oltenia, Muntenia și Transilvania, se vor înregistra rafale de 70…80 km/h. În zonele montane, ninsori viscolite și moderate cantitativ la munte vor afecta Maramureșul și Transilvania.

Cod portocaliu– 23 Decembrie, ora 10:00 – 24 Decembrie, ora 03

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (la peste 1500 m), vântul va atinge viteze de peste 110…120 km/h, determinând viscol puternic, redusă vizibilitate și troienire de zăpadă.

Cod galben – 24 Decembrie, ora 03 – 25 Decembrie, ora 10

Intensificări ale vântului vor afecta sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze între 55…65 km/h. În zonele montane și local în Transilvania, se vor înregistra ninsori viscolite, iar noaptea vor apărea precipitații mixte.

Cod portocaliu – 24 Decembrie, ora 03 – 24 Decembrie, ora 20

În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m), vântul va sufla cu intensitate, depășind 110…120 km/h, iar zăpada va fi troienită, afectând vizibilitatea.

Cod portocaliu – 24 Decembrie, ora 20 – 25 Decembrie, ora 10

Același fenomen de viscol puternic va afecta zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m), cu viteze ale vântului ce vor depăși 110…120 km/h. Luni, 25 decembrie, intensificări ale vântului se vor resimți în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`