Vânătoarea pentru un loc la meditații a început. Cât a ajuns să coste o ședință

Vânătoarea pentru un loc la meditații a început. Cât a ajuns să coste o ședință
Sursa foto: Pixabay

Vânătoarea pentru a prinde un loc la meditații a început, iar cine nu s-a înscris pe listă, are șanse scăzute de a mai găsi un loc liber, mai ales în București. În plus, prețurile pentru o ședință ajung la sute de lei.

Puține locuri libere la meditații

Elevii claselor a XII-a spun că au nevoie de meditații pentru a lua note mari la bacalaureat și pentru a intra la facultățile dorite. Pentru că mai sunt doar două luni până la examen, cererea a crescut vertiginos, dar șansele de a găsi un loc liber sunt destul de scăzute, conform observatornews.

„Trebuie să găseşti profesor din timp, pentru că dacă vrei să te apuci spre final sau mai aproape de bac, nu prea mai există”, a spus un elev.

„În principiu în vară dintr-a 11 a într-a 12-a e cea mai buna variantă pentru că atunci profii îşi caută grupele. În timpul anului, mai ales dacă un copil vrea să schimbe profesorul, e destul de complicat, pentru că grupele sunt deja formate”, a transmis un altul.

Cât costă o ședință

În plus, prețul pentru o singură ședință a crescut de trei ori față de ultimii patru ani, arată datele. O ședință costă în jur de 150-200 de lei, în funcție de materia predată.

„La mate, la chimie şi la biologie, pentru că dau la medicină. 150, 200 de lei sedinţa de două ore. 600 ori patru, 2400 de lei”, a spus o elevă.

Oricum, alegerea profesorului pentru meditații nu este o muncă ușoară. Atât elevii, cât și părinții, își doresc un profesor care să fie cât mai bine cotat pe piața meditațiilor, să predea la o școală de prestigiu, iar unii își doresc chiar și predarea în sistem internațional, adica în engleză. Pentru o astfel de ședință prețurile pot ajunge chiar și la 600 de lei.

Ministrul Educației încurajează părinții să nu mai exagereze cu meditațiile, dar părinții învinovățesc sistemul că nu îi pregătește suficient pe elevi.

„Sunt cumva obligaţi să apeleze la aceste meditaţii pentru ce nu se face la şcoala. Soluţia este să avem un program de învăţământ integrat începand cu ora 8 până la ora 17 când vin părinţii de la serviciu”, declară Iulian Cristache, consultant educaţional.

Cele mai multe ore de meditații se fac în București, iar cele mai căutate materii sunt matematica, româna și engleza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`