Vameșii din Sindicatul Meridian intră în grevă japoneză. Revendicările lor (VIDEO)

Vameșii din Sindicatul Meridian intră în grevă japoneză. Revendicările lor (VIDEO)
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Ziua și protestul! De data aceasta, este rândul vameșilor, care amenință că intră în grevă japoneză. Salariații se plâng atât de condițiile de muncă din birourile vamale, cât și de neplata unor drepturi salariale restante, informează B1 TV. Angajații vor purta banderole de culoare albă.

Vameșii, în grevă japoneză

În preajma sărbătorilor, membrii Sindicatului Naţional Meridian, salariaţi în cadrul Autorităţii Vamale Române, anunţă că declanşează greva japoneză pe 20 decembrie, nemulțumiți de condiţiile de muncă şi neacordarea unor drepturi salariale.

La acţiune vor participa angajaţi din cadrul birourilor vamale de frontieră şi de interior, ai direcţiilor regionale vamale şi aparatului central al Autorităţii Vamale Române.

Nemulțumirile vameșilor

Sindicatul precizează că, în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, acestea se prezintă sub orice critică și angajații se lovesc de aceleași probleme de ani de zile.

„Clădirile în care îşi desfăşoară activitatea sunt într-o stare avansată de degradare din cauza faptului că nu au fost alocate de-a lungul anilor fondurile necesare. În acest moment sunt angajaţi care tremură, la propriu, atât în birouri, pentru că nu este asigurată încălzirea acestora cum este cazul la Craiova, Tulcea, Vrancea ş.a, sau la frontieră, pentru că de mai mult de 10 ani nu a fost asigurată uniforma de lucru. Lipsa resurselor financiare a dus la deteriorarea continuă a acestei situaţii. (…) Mai mult decât atât unele unităţi ar trebui uneori închise, dacă angajaţii nu şi-ar cumpăra din banii lor cele necesare activităţilor zilnice (rechizite, tonere imprimantă şi altele)”, se arată în comunicatul transmis de Sindicatul Naţional Meridian.

O altă nemulțumire a vameșilor sunt inechitățile din sistem.

„Deşi lucrează în aceleaşi condiţii cu alte categorii de personal, cum este cazul la frontieră, aceştia sunt discriminaţi şi nu beneficiază de aceleaşi drepturi sau de plata zilelor de sâmbătă, duminică şi sărbători legale lucrate”, explică reprezentanții sindicatului.

Potrivit sindicaliștilor, situația le-a fost prezentată în nenumărate rânduri autorităților, însă nici până acum nu au primit nicio rezolvare. Astfel, răbdarea vameșilor a ajuns la un nivel critic, fapt pentru care angajații sunt hotărâți să recurgă la greva japoneză și să-și ceară drepturile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`