Valeriu Gheorghiţă: Vom avea o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor rome din fiecare judeţ. Le vom vorbi despre vaccinarea anti-COVID-19 (VIDEO)

Valeriu Gheorghiţă: Vom avea o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor rome din fiecare judeţ. Le vom vorbi despre vaccinarea anti-COVID-19 (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat, marți, că va avea o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor rome din fiecare judeţ pentru a le prezenta toate informaţiile despre pandemie și vaccinarea anti-COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-COVID în comunitatea romă

„Am propus, împreună cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, vom avea o întâlnire online cu reprezentanţii comunităţilor rome din fiecare judeţ.

Sperăm să putem oferi toate informaţiile de care comunitatea are nevoie pentru a putea decide informat dacă se vaccinează. Ne dorim să prezentăm într-o manieră cât mai pe înţeles toate informaţiile despre vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a precizat că eforturile lor vor da roade dacă vor reuși să îndepărteze frica oamenilor de vaccinare: „Cred că eforturile vor avea succes în sensul în care trebuie să eliminăm teama şi frica oamenilor legată de vaccinare. Înţelegând în ce constă vaccinarea, care sunt beneficiile, de ce este important să ne vaccinăm şi decizia poate să fie alta”.

Campania de vaccinare anti-COVID a pierdut iar din ritm

După câteva zile în care ritmul de vaccinare a fost mai alert, campania a început iar să bată pasul pe loc. Datele oficiale arată că în ultima zi doar 21.258 de români s-au prezentat la un centru de vaccinare ca să primească prima doză.

Numărul total al celor cu schema completă de vaccinare a ajuns la 6.897.931.

În acest context, autoritățile se cam îndoiesc că vom ajunge prea curând la 70% rată de vaccinare.

Tot marți, Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`