Valeriu Gheorghiţă: Peste 1,3 milioane de persoane vulnerabile au fost vaccinate, ceea ce înseamnă un procent de aproape 30%

Valeriu Gheorghiţă: Peste 1,3 milioane de persoane vulnerabile au fost vaccinate, ceea ce înseamnă un procent de aproape 30%
Foto: Guvernul României / Facebook

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, joi, că peste 1,3 milioane de persoane din categoriile vulnerabile au fost vaccinate, adică aproape 30%.

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor vulnerabile

„În valoare absolută, vorbim de aproape 700.000 de persoane vaccinate peste 65 de ani. Incluzând şi celelalte categorii de persoane vulnerabile, vorbim de peste 1.300.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă un procent de aproape 30%, de persoane vulnerabile vaccinate”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă, potrivit News.ro.

„Nu vaccinăm cifre, noi vaccinăm oameni şi, de fapt, protejăm familii în felul acesta, evităm drame”, a mai precizat medicul.

Gheorghiță a mai spus că autoritățile își doresc să crească accesul la vaccinare al celor vulnerabili. Chiar în acest context, el a anunțat mai multe măsuri care îi ajută pe cei care nu au acces la platforma online de programare pentru vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai ținut să precizeze că persoanele din categoriile vulnerabile au în continuare prioritate la vaccinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`