Valeriu Gheorghiță: Pentru vaccinarea în mediul rural vor fi operaționalizate caravane. Patru milioane de materiale informative vor fi distribuite în toată țara

Valeriu Gheorghiță: Pentru vaccinarea în mediul rural vor fi operaționalizate caravane. Patru milioane de materiale informative vor fi distribuite în toată țara

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19în România, a vorbit, joi seară, în emisiunea „Dosar de Politician”, despre strategia de vaccinare din mediulrural.

Acesta a explicat că primul pas este să trimită câteva milioane de materiale informative în țară, care să ajungă mai ales la perosoanele din zone izolate și vârstnici.

„În zilele următoarevom trimiteo seriede materiale informative, circa 4 milioane, care vor ajunge întoată țara, în mod deosebit adresate persoanelor un vârstăcare sunt cunoscute.

Pliante, flyere, vor fi printatecu sprijinulMonitorului Oficial. Noi ce am făcut afostcu sprijinul statului, nu au fost contractateservicii externe. Practic ne dorimsă ajungem la catmai multe persoane cu aceste informațiicare conțindate despre modalitateade programareși despre beneficiile vaccinării, dar și despre categoriile de persoane care sunt incluse in etapa a doua, despre categoriile de boli cronice, și cum să se programeze efective și cateva elemente esențiale, faptul că vaccinarea este gratuită și voluntară șise face cu vaccinuri care au autorizare încadrul european de la Agenția Europeană a Medicamentului”, a declarat medicul militar.

Specialistul a mai declarat că pentru zonele rurale vor fi organizate centre de vaccinare mobile, care vor fi instalate temporar.

„Pentru mediul rural vor fi operaționalizatecentre mobile de vaccinare, practic, caravanecare se deplaseazăînanumite localități, zone în care accesul persoanelor se face cu dificultate. Toate aceste activități se desfășoarăcu sprijinul autorităților locale, cu sprijinulDirecțiilor de Asistență Socială din Consiliile Locale, din Primării, pentru a prelua nevoia din fiecare localitate, sat comună pentru a organizaaceste centre mobile”, a explicat Gheorghiță.

Despre ce tip de centre mobile este vorba, medicul a explicat căsunt” platforme containerecare sunt echipate cu aparatură medicale, cu refrigerator, congelator pentrua păstra încondițiile optime doze”.

Întrebat cine va furniza respectivele mijloacele de transport, Valeriu Gheorghiță a răspuns că„sunt din resursalocală, de la nivel județean, și parte dintre ele din rețeaua Ministerului Apărării Naționale șiMinisterul Afaceri Interne. Unele exista șicompletarea necesaruluivine din rețeaua MApN și MAI. Există autospeciale care la acest lucru sunt folosite”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`