Valeriu Gheorghiță: „Numărul total de persoane vaccinate este de 696.943”. Ce a spus de reacțiile adverse (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: „Numărul total de persoane vaccinate este de 696.943”. Ce a spus de reacțiile adverse (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, în total, 696.943 de persoane au fost vaccinate. Totodată, acesta a prezentat și bilanțul persoanelor care au avut reacții adverse.

Bilanțul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus

Numărul total de persoane vaccinate, la data de 15 februarie 2021, care include totalul persoanelor vaccinate, și din etapa 1 și din etapa 2, este de 696.943, dintre care 242.774 de persoane vaccinate cu prima doză și 454.169 de persoane vaccinate cu doza a doua.

În ceea ce privește persoanele vaccinate pe diferite tipuri de vaccinuri. Numărul total al persoanelor vaccinate cu vaccinul produs de compania Pfizer: 629.215 persoane, reamintesc, vaccinarea cu vaccinul Pfizer a început pe data de 27 decembrie. Din aceste persoane, 175.047 sunt vaccinate cu o doză, respectiv 454.168 persoane vaccinate cu două doze. Numărul total al persoanelor vaccinate cu vaccinul produs de compania Moderna: 60.916 persoane vaccinate cu prima doză de la data de 4 februarie, iar numărul total de persoane vaccinate cu vaccinul produs de Astrazeneca: 6.812 persoane. Sunt datele care sunt valabile pentru ziua de 15 februarie, ora 17”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Bilanțul persoanelor care au avut reacții adverse după vaccinare

Acesta a vorbit și de numărul persoanelor vaccinate care au raportat reacții adverse.

Numărul total al reacțiilor adverse ca urmare a vaccinării cu vaccinurile împotriva Covid-19, în toată acestă perioadă, începând de la 27 decembrie, defalcate pe cele trei tipuri de vaccinuri sunt:

  • Pentru vaccinul Pfizer: Au fost înregistrate, la acest moment, 556 de reacții de tip local, cu durere la locul de administrare,și 2.234 de reacții generale de tip febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală și alergii de tip urticarian
  • Pentru vaccinul Moderna: 9 reacții de tip local, cu durere la locul de administrare, și, respective, 75 reacții generale – febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală și alergii de tip urticarian
  • Pentru vaccinul Astrazeneca: 7 reacții raportate, 4 de tip local, cu durere la locul de administrare, și 3 de tip generale, cu febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală și alergii de tip urticarian”, a mai spus el.

Valeriu Gheorghiță: „Numărul total de persoane vaccinate este de 696.943”. Ce a spus de reacțiile adverse (VIDEO)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`