Valeriu Gheorghiță nu crede că loteriile și stimulentele în premii și bani vor avea un impact semnificativ asupra campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Valeriu Gheorghiță nu crede că loteriile și stimulentele în premii și bani vor avea un impact semnificativ asupra campaniei de vaccinare anti-COVID-19
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, nu crede că loteriile și acordarea diverselor stimulente pentru persoanele care se vaccinează vor avea un impact semnificativ asupra campaniei de imunizare.

Gheorghiță, despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din România

„Personal, sunt sceptic că aceste măsuri vor avea un impact semnificativ”, a declarat Gheorghiță la Dig24, potrivit G4Media.

Șeful campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a mai spus că el își dorește ca oamenii să aibă acces la infromații pentru a cunoaște eficiența vaccinării.

Declarațiile vin în contextul în care autoritățile iau în calcul diverse măsuri de stimulare a vaccinării, între care acordarea de vouchere, tichete de masă și organizarea de tombole cu premii.

Valeriu Gheorghiță a mai afirmat că ritmul campaniei de vaccinare a început să scadă de la finele lunii mai, urmare a evoluției epidemiologice bune. Pe de altă parte, de două săptămâni se înregistrează o tendință de creștere a numărului de infectări cu coronavirus, mai ales în rândul persoanelor tinere.

Potrivit datelor oficiale, în România au fost vaccinate anticoronavirus 4.941.949 de persoane, din care 4.788.800 au schema completă. În ultima zi au fost vaccinați 7.987 de oameni, din care 4.737 cu prima doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`