Valeriu Gheorghiță, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare, pentru segmentul de vârstă „+80 de ani”. Cum arată datele

Valeriu Gheorghiță, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare, pentru segmentul de vârstă „+80 de ani. Cum arată datele
Foto: Guvernul României / Facebook

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 din cea mai vulnerabilă categorie de vârstă, de peste 80 de ani, sunt mult prea mici, crede Valeriu Gheorghiță. Media este de doar 20%, potrivit oficialului Guvernului.

„Rămânem cu rată de vaccinare insuficientă la grupa de vârstă de peste 80 de ani, unde este o medie de 20%”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cei mai mulți români vaccinați anti-COVID sunt cei din segmentul „60+”. 40% dintre aceștia s-au vaccinat anti-COVID.

Gheorghiță a vorbit și despre administrarea dozei 3. Până în prezent, cu doza „booster” s-au vaccinat 228.865 de persoane. Peste jumătate dintre acestea (52,3%) sunt categorii vulnerabile, persoane peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice și internate în centre sociale. Aproape 30% (29,7%) sunt din personalul medico-sanitar și doar 4,1% sunt angajați din învățământ. Restul (21,9%) reprezintă persoane din diferite domenii de activitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`