Valeriu Gheorghiță: În etapa a II-a vor fi operaționalizate 750 centre, cu circa 1.766 de puncte de vaccinare. La capacitate maximă se pot vaccina peste 100.000 de persoane zilnic (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că sunt identificate și vor fi operaționalizate 750 de centre de vaccinare, pentru etapa a II-a din Strategia națională. În prezent, spune oficialul, se administrează vaccinuri în circa 235 de centre.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Valeriu Gheorghiță, despre etapa a II-a din campania de vaccinare și capacitatea națională de vaccinare anti-COVID-19
„Următoarea etapă vizează pregătirea celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare. În momentul de față, din numărul de centre de vaccinare destinat pentru unitățile medicale, pentru lucrătorii din sistemul medical și social, de pildă, astăzi se vaccinează în circa 235 de centre. Pentru etapa a II-a, sunt identificate și vor fi operaționalizate 750 de centre, dintre care, așa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unitățile medicale. Aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare, ceea ce vor asigura la capacitate maximă peste 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a precizat că au fost identificate categoriileaferente vaccinării în etapa a II-a. Printre acestea se numără persoanele cu diabet zaharat, cele cu boli autoimune și cele cu boli ardiovasculare cronice, dar și persoanele care suferă de obezitate.
„Am identificat categoriile de boli cronice pentru etapa a II-a. Pe lângă persoanele cu vârsta peste 65 de ani, vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, persoane cu obezitate, persoane cu boli cardiovasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, persoane cu boli autoimune, de asemenea persoanele cu imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente, și inclusiv persoanele cu infecție HIV-SIDA”, mai spus Valeriu Gheorghiță.
Aproape 3.700 de cazuri noi de COVID-19 depistateîn România, potrivit bilanțului prezentat marți de autorități
Până astăzi, 12 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 676.968 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a anunțat marți Grupul de Comunicare Strategică, precizând totodată că605.045 de pacienți au fost declarați vindecați.
Până astăzi, 16.881 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2au decedat.
Între 11 ianuarie, ora 10, și 12 ianuarie, aceeași oră,au fost raportate 156 de decese (105 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.048.928 de teste. Dintre acestea, 23.667 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.971 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.696 la cerere.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 569 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 12 ianuarie a.c.