Valeriu Gheorghiță îl contrazice pe Vlad Voiculescu: I-am explicat situația celor 1.300 de persoane vaccinate care, aparent, nu făceau parte din această etapă / Sunt categorii exceptate de la programare în platformă (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță îl contrazice pe Vlad Voiculescu: I-am explicat situația celor 1.300 de persoane vaccinate care, aparent, nu făceau parte din această etapă / Sunt categorii exceptate de la programare în platformă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că i-a explicat ministrului Sănătățiide ce aproximativ 1.300 de persoane s-au vaccinat, deși „aparent” nu se regăseau în această etapă. În plus, spune că sunt categorii exceptate de la programarea în platformă, în contextul în care Vlad Voiculescu declara că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei, „o vulnerabilitate” despre care afirma că „trebuie remediată cât mai rapid”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, îl contrazice pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

„Sunt situații – și există instrucțiuni în acest sens – în care pentru a elimina sau a reduce la minimul posibil irosirea dozelor să se vaccineze persoanele care sunt, evident, eligibile în primul rând, fie din ziua respectivă, fie din următoarele zile programate, sau atunci când nu vin persoane din zilele următoare care au programare să încercăm să identificăm persoane care se regăsesc în aceeași etapă a strategiei, dar totuși dacă nu regăsim aceste persoane și am făcut toate demersurile de a identifica, și totuși nu găsim, eu dintre a arunca niște doze și a vaccina până la urmă persoane care odată ce sunt vaccinate sunt persoane protejate, eu aș alege, ca medic, pe bună dreptate să vaccinez o persoană în loc să arunc acea doză. Cred că, din acest punct de vedere, alegerea este foarte ușoară pentru oricine este pus ipotetic în această situație”, a declarat medicul militar, miercuri seară, pe B1 TV.

Întrebat de Tudor Mușat dacă are genul acesta de discuții cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în condițiile în care nu pare că ar comunica foarte mult unul cu celălalt,Valeriu Gheorghițăa afirmat: „Am vorbit cu domnul ministru și i-am prezentat aceste situații și explicații la acest număr de persoane care, aparent, nu făceau parte din etapa în care noi ne regăsim. Repet, vorbim de 1.200-1.300 de persoane la peste 620.000 de persoane. Este un procent, dacă vreți, mai mic decât numărul de doze irosite, înseamnă 0,2-0,3%”.

Referitor la faptul că părea că numărul celor care au sărit rândul la vaccinare este mai mare, având în vedere că 35.000 de persoane au fost reprogramate, Valeriu Gheorghiță a explicat: „Nu. Este vorba de 1.200-1.300 de persoane (n.r. – care au sărit rândul la vaccinare), ceea ce spuneți dumneavoastră erau prezentate persoanele care au fost vaccinate și care nu aveau programare în platformă, dar aici, iarăși, lucrurile sunt cât se poate de clare. Sunt persoane care sunt exceptate de la programarea în platformă, cum sunt, de pildă, persoanele care sunt internate în centrele sociale și rezidențiale, căminele de bătrâni. (…) Pot să vă spun că sunt 25.000 de persoane vaccinate în căminele de bătrâni. Au fost vaccinate fără să fie progrmate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”