Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea în companii: Foarte probabil, această activitate va demara după dechiderea activității de vaccinare în rețeaua primară de medicină de familie (VIDEO)

Publicat: 30 03. 2021, 15:03

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Ghoerghiță, a vorbit în conferința de presă de marți despre vaccinarea angajaților din marile companii, care vor putea primi serul anti-COVID-19 și la locul de muncă. Gheorghiță spune că mai multe companii și-au exprimat disponibilitatea în acest sens, însă deocamdată este vorba doar despre discuții preliminare.

Când va fi posibilă vaccinarea la locul de muncă: Precizările medicului Valeriu Gheorghiță

Întrebat când ar putea începe vaccinarea la locul de muncă și dacă angajații care vor opta pentru această variantă se vor programa tot în platforma online, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Foarte probabil, această activitate va demara după dechiderea activității de vaccinare în rețeaua primară de medicină de familie. Persoanele care vor fi vaccinate în aceste centre ale marilor operatori economici fac parte din rândul angajaților. Parte dintre opratorii economici și-au exprimat disponibilitatea de a menține centrul deschis și pentru restul populației, nu doar pentru angajați proprii, așa încât depinde de la un operator la altul dacă primelște persoane și din rândul populației generale. Atunci, evident va fi disponibil pentru programare în platformă și se va configura acel centru. Dacă vorbim doar de vaccinarea personalului propriu, atunci acest lucru va fi supus analizei. Încă nu s-au finalizat detaliile și nu s-au luat niște hotărâri în acest sens”.

Valeriu Gheorghiță a explicat, în acest context, și cum va funcționa vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

”Pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie nu se va face programare în platformă. Fiecare medic de familie, după modelul vaccinărilor anti-gripale, își face catagrafia pacienților și zilnic va programa un număr fix de persoane și va face vaccinarea persoanelor respective. Datele, în schimb, este obligatoriu să fie centralizate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și, în rest, se vor respecta toate celelalte proceduri”.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea în companii: Foarte probabil, această activitate va demara după dechiderea activității de vaccinare în rețeaua primară de medicină de familie