Valeriu Gheorghiţă, despre persoanele cu certificate false care vor să se vaccineze: Acum nu există un cadru legal. Nu cred că acestea pot fi absolvite de vină (VIDEO)

Valeriu Gheorghiţă, despre persoanele cu certificate false care vor să se vaccineze: Acum nu există un cadru legal. Nu cred că acestea pot fi absolvite de vină (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că în prezent nu există un cadru legal în cazul persoanelor care au certificate false și doresc să se vaccineze. În opinia sa, din punct de vedere juridic, aceste persoane nu pot fi absolvite de vină.

Gheorghiță, despre cei cu certificate false care vor să se vaccineze

Întrebat cum ar putea acești oameni să se vaccineze fără să pățească ceva din punct de vedere legal, Gheorghiță a răspuns: „În primul rând, să declare că au un certificat fals, asta înseamnă să devoaleze că au fost părtași sau au cerut și cineva l-a şi acordat. Din punct de vedere juridic, nu cred că există în acest moment în cadrul legislativ care să te exonereze de vreo vină”.

Medicul a precizat, totuși, că nu e niciodată prea târziu și că acele persoane au și ele dreptul să se vaccineze.

Gheorghiță: Pe noi ne interesează ca persoanele să fie vaccinate

Gheorghiță a mai spus că autoritățile competente trebuie să găsească o soluție deoarece „până la urmă pe noi ne interesează ca persoanele să fie vaccinate, dar acum nu există un cadru legal”.

Valeriu Gheorghiță nu crede că cineva poate fi absolvit de vină după ce a obţinut un certificat fals: „Trebuie gândit un sistem, care să fie foarte clar, foarte transparent, dar nu cred că se poate absolvi toată lumea de vreo vină în momentul în care, totuşi, e o situaţie extrem de gravă, care a decredibilizat munca sistemului medical inclusiv pe plan internaţional. Vedem că sunt deja ţări care se uită la România într-un mod nu foarte admirativ”.

Ministerul de Interne a anunțat recent că sunt în lucru 366 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate la eliberarea a peste 1.100 de certificate de vaccinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`