Valeriu Gheorghiță, despre efectele vaccinului AstraZeneca: ”Empatizez întru totul cu fiecare persoană care este îngrijorată”

Valeriu Gheorghiță, despre efectele vaccinului AstraZeneca: ''Empatizez întru totul cu fiecare persoană care este îngrijorată''
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a precizat că empatizează cu fiecare persoană care este îngrijorată în privința informațiilor apărute desprevaccinul produs de AstraZeneca. El mai spune că la acest moment nu sunt indicii care să arate că există o legătură între apariţia unor „evenimente trombotice” şi administrarea vaccinului.

„Empatizez întru totul cu fiecare persoană care este îngrijorată, care este preocupată în acest moment de toate informaţiile care au apărut în spaţiul public. Din acest motiv, noi suntem în legătură permanentă cu Agenţia Naţională a Medicamentului care preia datele de la Agenţia Europeană a Medicamentului, Agenţie care a precizat cât se poate de clar chiar într-un comunicat remis în cursul zilei de ieri că la acest moment nu există indicii care să reflecte o relaţie de cauzalitate între vaccin/vaccinare şi apariţia acelor evenimente trombo-embolice fatale. Din acest punct de vedere, frecvenţa acestor evenimente este similară cu cea regăsită în rândul populaţiei generale nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR, potrivit News.ro.

Florin Cîțu: Vaccinarea anti-COVID-19 trebuie să continuecu toate tipurile de vaccin

Vineri, premierul Florin Cîțua lansat un îndemn către români să continue să se prezinte la centrele de vaccinare.

„În primul rând, Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România, menține aceeași opinie – campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a insistat șeful Guvernului.

„Trebuie să nu intrăm în panică. Atunci când apar modificări în starea de sănătate, luăm legătura cu medicul de familie sau serviciul de urgență, însă nu trebuie să intrăm în panică la acest moment pentru că nu este cazul”,a declarat și Valeriu Gheorghiță, președinteleCNCAV.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat joi seară că77.049 de dozede vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase4257 doze neutilizate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`