Valeriu Gheorghiță, despre cele 89 de decese ale persoanelor cu COVID-19, vaccinate: Nu avem semnal că în rândul celor vaccinați e o creștere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinați. Beneficiile vaccinării, indiscutabile (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre cele 89 de decese ale persoanelor cu COVID-19, vaccinate: Nu avem semnal că în rândul celor vaccinați e o creștere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinați. Beneficiile vaccinării, indiscutabile (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVD-19, a făcut o serie de precizări, miercuri seară, în emisiunea ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, cu privire la decesele unor persoane care au fost vaccinate, multe dintre ele cu prima doză, iar unele și cu cea de-a doua. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au fost raportate până în prezent 89 de persoane decedate din cauza COVID-19, care s-au vaccinat anterior împotriva noului coronavirus. Valeriu Gheorghiță spune că beneficiile vaccinării nu pot fi puse sub semnul întrebării și că nu există semnale că ”în rândul celor vaccinați avem o creștere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinați”.

Valeriu Gheorghiță, precizări despre decesele înregistrate la persoane care s-au infectat cu coronavirus după vaccinare

”Avem aceste analize detaliate, efectuate de colegii noștri de la Institutul de Sănătate Publică. De la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie, și până astăzi, au fost diagnosticate cu COVID-19 peste 299.000 de persoane, deci aproape 300.000 de persoane, cu o medie zilnică de circa 3.400 de cazuri. Numărul de decese înregistrate în aceeași perioadă de timp din aceste cazuri a fost de 7.471, cu o medie zilnică de 85 de decese de la debutul campaniei de vaccinare. Din toate aceste decese, 89 sunt la persoane diagnosticate cu COVID-19 și care aveau în istoricul recent vaccinarea. Uitându-ne la aceste 89 de decese, 77 erau persoane care aveau doar o doză primită, iar timpul de la prima doză până la diagnosticul de COVID era de 12 zile, deci, practic, diagnosticul a fost stabilit înainte de cele 14 zile în care încep să apară anticorpii, începe să apară răspunsul imun protector. Celelalte 12 cazuri erau la persoane care aveau ambele doze primite, iar timpul mediu de la cea de-a doua doză și până la diagnosticul de COVID era de 10 zile, practic, înainte ca beneficiile maximale de după vaccinare să apară. Vârsta medie era 72 de ani și toate aveau comorbidități.

Dacă am analizat rata de fatalitate la persoanele care au fost diagnosticate cu COVID care au fost vaccinate, respectiv persoane nevaccinate, practic în rândul celor care au fost diagnosticați cu COVID și nu erau vaccinați, rata de fatalitate a fost de 2,4%. În cealaltă parte, uitându-ne la persoanele care erau diagnosticate cu COVID și fuseseră și vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%, adică două persoane din 10.000. Deci beneficiile vaccinării sunt indiscutabile. Din păcate, sigur, nu putem vorbi de o protecție 100%. Circa 5% din populația oricărei țări nu dezvoltă răspuns imun protector nici după boala naturală, nici după vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță:Vorbim de 89 de decese înregistrate la pacienții diagnosticați cu COVID și care fuseseră vaccinați

Medicul militar a mai precizat că rata de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 care au fost vaccinate este de cel puțin 100 de ori mai mică față de cei care nu au primit vaccinul împotriva coronavirusului.

”Trebuie menționat că vaccinarea la o persoană care se află în perioada de incubație sau cu o infecție asimptomatică la momentul în care este vaccinată nu influențează în niciun fel evoluția naturală a bolii și nici conduita terapeutică. Diagnosticul, tratamentul este similar și evoluția bolii este cea care este dictată mai degrabă de factorii de risc individuali ai pacientului: de vârstă, de bolile cronice asociate, de tipul tulpinii.

Vorbim de 89 de decese înregistrate la pacienții diagnosticați cu COVID și care fuseseră vaccinați. Vorbim, în total, de peste 1.800.000 de persoane vaccinate, în momentul de față, în România. Dacă analizăm cele două categorii mari de pacienți – cei cu COVID nevaccinați care au avut evoluție nefavorabilă și au decedat, respectiv cei cu COVID vaccinați și care au avut o evoluție nefavorabilă, diferența este de cel puțin 100 de ori rată de fatalitate mai mare la cei nevaccinați. (…) Nu avem semnal că în rândul celor vaccinați avem o creștere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinați”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri