Valeriu Gheorghiță: Demararea vaccinărilor în spitale pentru persoanele internate cu boli cronice, o prioritate pentru perioada următoare (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Demararea vaccinărilor în spitale pentru persoanele internate cu boli cronice, o prioritate pentru perioada următoare (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Valeriu Gheorghiță a explicat marți cre vor fi cele trei priorități pentru luna mai, ale campaniei de vaccinare: compeltarea modalităților de programare la vaccin, creșterea număruluide persoane vaccinate în cabinetele medicilor de familie și demararea vaccinărilor în spitale:

“Cea mai importantă este completarea modalității de programare, această posibilitate de prezentare directă în centrele de vaccinare. Cred că este foarte importantă comunicarea și informarea corectă a oamenilor. Atâta timp cât ai o programare în platformă este important să garantăm celui programat accesul la vaccinare și disponibilitatea dozelor. Atunci când ne prezentăm direct este posibil să nu avem garanția că vom fi vaccinați. Printr-o coordonare bună la nivelulc entrelor și cu implicarea coordonatorilor, sunt convins că vom reuși să asigurăm această fluiditate a activitățiic entrelor de vaccinare, încât să menținem un echilibru bun între numărul persoanelor care se prezintă, disponibilitatea dozelor și ritul de irosire a acestora.

A doua prioritate este creșterea numărului de persoane vaccinate prin cabinetele medicilor de familie. Această activitate se va accelera progresiv.

A treia prioritate pentru noi este demararea vaccinărilor în spitale pentru persoanele internate cu boli cronice. Lucrăm la această instrucțiune care reglementează modalitatea de vaccinare. Mâine vom avea o ședință cu DSP-urile și Prefecturi înc are încercăm să abordăm toate subiectele. Îm doresc ca un număr mare de persoane să aibă acces cât mai facula atunci când își doresc la vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`