Valeriu Gheorghiță: „Datele disponibile la acest moment ne arată că eficacitatea vaccinurilor este ușor diminuată față de noile tulpini” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Datele disponibile la acest moment ne arată că eficacitatea vaccinurilor este ușor diminuată față de noile tulpini (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinurile administrate în prezent în România au eficiența ușor scăzută atunci când vine vorba despre noile tulpinid e COVID-19, potrivit studiilor existente.

Cu toate acestea, este importantă continuarea campaniei de vaccinare, având în vedere că vaccinurile ne apără cel puțin de formele grave și severe ale bolii:

“Datele disponibile la acest moment ne arată că eficacitatea acestor vaccinuri este ușor diminuată față de tulpina sălbatică, și chiar față de tulpina britanică. Singurul meu mesaj este acela de a ne programa cât mai mulți la vaccinare și să accelerăm campania de vaccinare.

De ce acest lucru? Pentru că, chiar dacă eficacitatea nu este cea care reiese din studiile efectuate, atât răspunsul imun umoral, așa cât este el, cât și răspunsul imun celular ne protejează cel puțin pentru formele severe și critice de îmbolnăvire , ținând cont că niciun vaccin nu este 100% eficace”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`