Valeriu Gheorghiță avertizează: „Pandemia nu s-a încheiat. Avem câteva sute de cazuri în România, deci avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creștere”

Valeriu Gheorghiță avertizează: Pandemia nu s-a încheiat. Avem câteva sute de cazuri în România, deci avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creștere
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță a atras marți atenția că pandemia nu s-a încheiat încă, iar faptul că în Romnia se raportează zilnic câteva sute de cazuri de infectări arată că există încă un rezervor de infectare.

Acesta a subliniat că este greu de anticipat care va fi parcursul pandemiei, ținând cont că avem 4 variante virale care sunt de importanță, îngrijorătoare:

“La nivelul județului, prin implicarea autoriăților locale, și aici aș atrage atenția că este extrem de important, fără implicarea dumnealor, de la nivel de județ, prefect, președinte de CJ, până la nivel de comună însemnând primari și vector de imagine în comunitate, este foarte improtant să ne mobilizăm cu toții, să fim aproape de oameni și să le oferim toate răspunsurile de care au nevoie încât să creștem nivelul de conștientizare a vaccinării.

Există un plan, astfel încât asemenea evenimente de tip maraton de vaccinare să fie în multe localități. Amploare lor nu este ce se întâmplă în marile municipii, unde vedem într-un weekend câteva zeci de mii de persoane vaccinate. Este important ca să avem activități fragmentate pentru ca în fiecare localitate să existe un acces facil la vaccinare a oamenilor chiar dacă numărul lor nu este atât de mare pe cât ne-am dori.

Este improtant ca în fiecrae localitate să existe un număr critic de persoane, încât să nu ne confruntăm cu o crește a numărului de cazuri. Este improtant ca acum să ne facem cât mai bine temele să ne pregătim tot mai bine pentru a evita un alt val de îmbolnăviri. Este greu de anticipat care va fi parcursul pandemiei, ținând cont că avem 4 variante virale care sunt de importanță, îngrijorătoare. Tocmai de aceea trebuie să înțelegem că pandemia nu s-a încheiat. Avem câteva sute de cazuri în România, ceea ce înseamnă că încă avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creștere a numărului de cazuri dacă situația populației imunizate nu este suficient de mare.

Ne menținem același obiectiv de imunitate de grup, de 60-70% tocmai pentru a preveni un val de îmbolnăviri în perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`