Valeriu Gheorghiță: Avem 13-14% din populație, vaccinată cu cel puțin o doză și 8,5%, populație vaccinată cu schema completă / Când ar putea ajunge România la imunitatea de masă

Valeriu Gheorghiță: Avem 13-14% din populație, vaccinată cu cel puțin o doză și 8,5%, populație vaccinată cu schema completă / Când ar putea ajunge România la imunitatea de masă
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 spune că aproape 14% din populația României a primit o doză de vaccin, și 8,5% dintre români sunt vaccinați cu schema completă, acest procent plasând țara noastră pe locul patru la nivelul Uniunii Europene. În aceste condiții, Gheorghiță susține că România ar putea atinge imunitatea de masă chiar mai devreme de finalul acestui an.

Ce procent din populația României a primit vaccinul anti-COVID-19 până acum

Întrebat miercuri seară, la TVR, cum stă România cu campania de vaccinare, în raport cu celelalte țări europene, Valeriu Gheorghiță a răspuns: ”Vorbim 13-14% populație vaccinată, în momentul de față cu cel puțin o doză și cel puțin 8,5% procent de populație, vaccinată cu schema completă, cu cele două doze. În ceea ce privește procentul celor vaccinați cu două doze, pot să vă spun că suntem pe locul 4 la nivelul Uniunii Europene.

Pe noi ne interesează să ne atingem obiectivul, care este adaptat situației epidemiologice din România, situației demografice. Sigur că este important să te raportezi și la cum se derulează campania de vaccinare în celelalte țări europene, să preiei lucrurile bune și să facem evaluări de etap”.

De asemenea, întrebat dacă, în acest context, sunt șanse ca până la sfârșitul anului să ajungem la imunitatea de masă, medicul a explicat: „Noi ne dorim chiar mai devreme, însă lucrurile nu se întâmplă de la sine dacă nu facem și noi ceva în acest sens”.

În aceeași intervenție, Valeriu Gheorghiță s-a declaratîncrezător că România poate atinge ținta de 60% din populație vaccinată până în septembrie.

”Eu sunt convins că putem să facem acest lucru. Asta nu înseamnă că atingem cu ușurință acest obiectiv sau că nu trebuie facem un efort în acest sens. Este un efort pe care trebuie să-l depunem cu toții, cei care coordonează activitățile de vacciare, instituțiile statului, dar și omul, în sine”, a mai spusGheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`