Valeriu Gheorghiță: Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane vaccinate pe zi doar în actualele centre / Din 10 aprilie ar trebui să fie disponibilă afișarea timpului de așteptare

Publicat: 01 04. 2021, 23:52
foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că la centrele în care se administrează doze în acest moment se vor adăuga alte trei modalități de vaccinare, și anume vaccinarea prin cabinetele de medicină, cea cu centre mobile, respectiv cea în centrele care vor fi amenajate de marii operatori economici. Totodată, președintele CNCAV a precizat că timpul de așteptare pe listă va scădea, iar din 10 aprilie acesta ar putea fi afișat pe platformă.

Ce a spus Valeriu Gheorghiță despre accelerarea ritmului de vaccinare anti-COVID-19 și despre lista de așteptare

Ritmul de vaccinare va crește în perioada următoare, spune președintele CNCAV.

„Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane pe zi doar în centrele în care se vaccinează în acest moment, la care, sigur se vor adăuga alte trei modalităţi de vaccinare importante şi anume vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie, vaccinarea cu centre mobile şi vaccinarea în centrele care vor fi amenajate de către marii operatori economici care şi-au arătat această disponibilitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

El a menționat că, în fiecare zi, pe lista de așteptare intră circa 40.000-50.000 de persoane noi.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai declarat că timpul de aşteptare pe listă va scădea şi că din 10 aprilie fiecare peroană va şti cât are de aşteptat până la momentul vaccinării.

„Va scădea timpul de aşteptare pe listă. Zilnic sunt circa 40.000 – 50.000 de persoane noi care intră în lista de aşteptare şi în același timp, un număr important de persoane se şi vaccinează. Din 10 aprilie ar trebui să fie disponibilă afişarea timpului de aşteptare, care este o perioadă estimativă. Contează foarte mult ritmul de vaccinare şi o estimare, chiar şi grosieră, este important ca omul să ştie că în următoarele 2-3 săptămâni să fie notificat să se vaccineze. Chiar dacă în unele cazuri este un timp de aşteptare mai mare, este important ca omul să ştie dacă rămâne pe acel centru sau merge la altul”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, care a vorbit joi seară și despre vaccinarea copiilor, dar și despre vaccinul AstraZeneca.