Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat marți că până acum aproape 45% din personalul din domeniul educației a primit vaccinul împotriva coronavirusului.
”În ceea ce privește persoanele care sunt angajate în sistemul educațional, au fost vaccinate 153.920 de persoane. Practic, ne apropiem de 45% procent de persoane vaccinate din sistemul de învățământ”, a anunțat Valeriu Gheorghiță în conferința de presă de marți.
Totodată, medicul militar a făcut precizări cu privire la numărul persoanelor vaccinate în centrele Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne.
„În centrele de vaccinare din rețeaua Ministerului Apărării Naționale au fost vaccinate, în total, 165.288 de persoane, 45.000 sunt persoane din cadrul Ministerului Apărării Naționale, iar restul de 120.000 sunt persoane vaccinate din rândul populației civile, atunci când s-a decis susținerea campaniei naționale de vaccinare prin accesul populației în centrele organizate în rețeaua Ministerului Apărării Naționale.
În centrele de vaccinare organizate de Ministerul Afacerilor Interne au fost vaccinate până în acest moment 43.388 de persoane”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță anunță că aproape 45% din angajații din învățământ au fost vaccinați anti-COVID-19
Referitor la vaccinarea personalului din învățământ, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea recent că ia în calcul ca profesorii care doresc să fie supraveghetori la examenele naţionale din acest an să primească sume comparabile celor pentru ore remediale – 100 de lei brut – însă să nu poată intra ca supraveghetori decât cei vaccinaţi.
„La examenele naţionale vom avea nevoie de supraveghere şi s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevi care dau examenele de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu.