Val de cutremure miercuri dimineață în România. Unde s-au resimțit și ce magnitudine au avut

Val de cutremure miercuri dimineață în România. Unde s-au resimțit și ce magnitudine au avut
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri dimineața, în zona seismică Vrancea, au avut loc două cutremure cu magnitudinea de 3,1, înregistrate în județele Buzău și Vrancea. Aceste evenimente s-au succedat la un interval de șapte minute, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), relatează Agerpres.

Val de cutremure în România în această dimineață

Primul cutremur cu magnitudinea de 3,1 s-a produs la ora 5:37 (ora locală a României) în județul Buzău, la o adâncime de 100,6 kilometri. Acest eveniment seismic a avut loc în apropierea următoarelor localități: la 53 de kilometri nord-vest de Buzău, la 61 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 63 de kilometri est de Brașov, la 63 de kilometri vest de Focșani, la 70 de kilometri nord-est de Ploiești și la 99 de kilometri nord-est de Târgoviște, potrivit Stiripesurse.ro.

La ora locală 5:44, în județul Vrancea, s-a înregistrat al doilea cutremur cu o magnitudine de 3,1, care s-a produs la o adâncime de 15,9 kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor localități: la 45 de kilometri vest de Focșani, la 57 de kilometri nord de Buzău, la 69 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, la 78 de kilometri est de Brașov și la 90 de kilometri nord-est de Ploiești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`