Val de cazuri de toxiinfecţii alimentare, după grătarele de 1 Mai. 250 de pacienţi în 24 de ore, la Institutul Matei Balş din Capitală

Publicat: 02 05. 2023, 16:38
Sursa Foto: Captură Video

Zeci de persoane, inclusiv copii, au ajuns de urgență la spital după grătarele în aer liber.

La Institutul Matei Balş din Capitală au venit oameni cu toxiinfecţii alimentare, enterocolite, dar şi alte afecțiuni digestive, notează antena3.ro.

Val de toxiinfecţii alimentare şi boli digestive, după minivacanţa de 1 Mai

Potrivit directorului medical al instituţiei, Gabriel Marinescu, în ultimele 24 de ore au ajuns la spital 250 de persoane, ceea ce înseamnă o medie de 10 pacienți pe oră.

Se pare că cei mai mulți români s-au prezentat la spital cu toxiinfecții alimentare, enterocolită, vărsături și febră după mesele de 1 mai.

Experții avertizează că mesele în aer liber și grătarele pot duce la probleme grave dacă alimentele sunt păstrate în căldură sau dacă nu sunt proaspete. Contaminarea cu germeni poate apărea în momentul în care alimentele nu sunt gătite adecvat sau nu sunt depozitate corect.

„Zilele libere nu vin doar cu încărcarea bateriilor, ci şi cu toxiinfecţii alimentare, cum a fost de fiecare dată.

De cele mai multe ori, toxiinfecţiile alimentare sunt forme uşoare, dar dacă vorbim de extremele de vârstă, copiii foarte mici sau bătrânii cu boli cronice, pot să ajungă la deshidratare în câteva ore.

Sunt şi pacienţi care au nevoie de internare, dar unii dintre ei pleacă acasă cu tratament”, a transmis dr. Gabriel Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, pentru sursa citată.