Val de căldură în România. Elena Mateescu: „Vorbim în continuare despre o vreme a extremelor” (VIDEO)

Val de căldură în România. Elena Mateescu: Vorbim în continuare despre o vreme a extremelor (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Şapte judeţe şi Capitala se află luni sub avertizare cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 – 37 de grade. Elena Mateescu, director general ANM, a declarat pentru B1 TV că valul de căldură va persista si că România va cunoaște o vreme a extremelor:

Elena Mateescu, despre valul de căldură

“Tot o vreme a extremelor dacă luăm în considerare astăzi atât avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru cele 7 județe din sudul țării, inclusiv municipiul București, acolo unde valorile la nivelul maxim vor fi cuprinse între 35-37 de grade, nopțile vor fi tropicale, minime de 20 de grade celsius. 12 județe din partea de sud și sud-vest a țării se vor afla sub incidența de cod galben pentru că valul de căldură va fi în continuare persistent și disconfortul termic accentuat.

În aceste zone vorbim de temperaturi între 33-35 de grade Celsius. Până în această țară la ora 23 vorbim și de o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a transilvaniei și local în zona de munte.

Vorbim de rafale ale vântului de 50-70 de kilometri pe oră, vijelii, posibiliattea să consemnăm și grindină și cantități de apă de 20-30 de l pe m2, izolat peste 40 de l pe m2.

Mâine aria județelor în continuarea rămâne cu cod galben în sudul țării. Sigur, vorbim de val de căldură persistent. Temperaturile se vor apropia de pragul unei zile de caniculă 34-35 de grade”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`