Vaccinuri pentru cancer și boli de inimă, realizate „până la sfârșitul deceniului”

Vaccinuri pentru cancer și boli de inimă, realizate „până la sfârșitul deceniului”
Foto simbol: Pixabay

Milioane de vieți ar putea fi salvate de un set de vaccinuri noi pentru o gamă de afecțiuni, inclusiv pentru canceri, susțin o serie de experți, potrivit The Guardian.

Vaccinuri pentru cancer și boli de inimă ar urma să fie realizate „până la sfârșitul deceniului”

O firmă din sectorul pharma susține că este încrezătoare că vaccinurile sale pentru cancer, boli cardiovasculare, boli autoimune și alte afecțiuni va fi gata până în anul 2030.

Unii cercetători susțin că progrese care altădată ar fi durat 15 ani au fost atinse în 12 până la 18 luni grație vaccinurilor anti-COVID-19.

Dr. Paul Burton, ofițer medical șef la Moderna, spune despre companie că va putea să ofere astfel de tratamente pentru „tot felul” de boli în cinci ani.

Compania, care a creat la rândul său un vaccin împotriva COVID-19, dezvoltă vaccinuri împotriva cancerului pentru diferite tipuri de tumoare.

„Vom avea acel vaccin și va fi foarte eficient, și va salva sute de mii de vieți, dacă nu milioane de vieți. Cred că vom fi capabili să oferim vaccinuri de cancer personalizate împotriva mai multor tipuri diferite de tumoare pentru oameni din lumea întreagă”, a declarat dr. Paul Burton.

El susține că multiple infecții respiratorii ar putea fi acoperite de un singur vaccin și că terapiile pe bază de ARN mesager ar putea fi disponibile pentru boli rare pentru care nu există medicamente în prezent. Terapiile bazate pe ARNm învață celulele cum să creeze o proteină ce declanșează răspunsul imun al organismului împotriva bolii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)