Vaccinul antigripal, o soluție pentru prevenirea co-infecției cu virusul gripal din toamnă și iarnă. Ce spune Alexandru Rafila

Vaccinul antigripal, o soluție pentru prevenirea co-infecției cu virusul gripal din toamnă și iarnă. Ce spune Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat marți că vaccinul antigripal va putea preveni co-infecția cu virusul gripal din toamnă și iarnă.

Mai mult decât atât, președintele Societății Române de Microbiologie este de părere că acest vaccin va fi unul extrem de solicitat în România, pe parcursul acestui an. Rafila a mai adăugat și faptul că este nevoie ca specialiștii să acționeze cât mai repedeca populația să nu ajungă să prezinte un interes mare pentru vaccin atunci când acesta nu va mai fi disponibil.

Până marți, 7 aprilie, în România au fost înregistrate 4.417 cazuri de infectare cu noul coronavirus și 197 de decese cauzate de COVID-19.

Vaccinarea, reglementată în contextul pandemiei de coronavirus

În plină pandemie de coronavirus, când oamenii din întreaga lume își pun speranța în găsirea și comercializarea unui vaccin care să prevină infecția, Alexandru Rafila consideră necesară o lege a vaccinării. Astfel, s-ar putea atinge țintele OMS, de 95% acoperire vaccinală, pentru publicul larg, relatează sursa citată anterior. Mai mult decât atât, în România numărul solicitărilor pentru vaccinuri a scăzut considerabil în ultimii 10 ani, iar Rafila anunță că s-ar putea întoarce boli precum rubeola, difteria sau tusea convulsivă.

Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 ar putea schimba opinia publică cu privire la vaccinare

Posibilitatea apariției unui vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2 îl determină pe Rafila să fie sigur că o bună parte dintre români își vor schimba părerea despre vaccinare. Președintele Societății Române de Microbiologie se așteaptă ca oamenii să devină mult mai receptivi în fața acestui tip de serviciu, ce reprezintă, potrivit medicului, o oportunitate atât pentru persoanele adulte cât și pentru vârstnici, potrivit Agerpres.

Rafila a adăugat faptul că, în plină pandemie de coronavirus, este recomandat ca persoanele vârstnice, ce suferă de comorbidități, să se vaccineze împotriva afecțiunilor pneumococice. Aceste produse sunt disponibile în România, însă Președintele Asociației Naționale de Microbiologie este de părere că ar trebui să fie compensate, măcar parțial de către stat. În acest fel, s-ar putea pune accentul pe prevenție și ar putea crea un sistem de economii pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ce cheltuie foarte mult din cauza morobitiății produsă de aceste boli, la rândul lor prevenibile.

Pandemia de coronavirus în lume

La nivel mondial, până marți, în lume au fost înregistrate 1.365. 327 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 76. 504 decese din pricina COVID-19, iar 293.910 persoane s-au vindecat. SUA este până acum țara care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri confirmate, acesta ajungând la 369.522, dintre care 19. 874 persoane vindecate și 11.013 decese.

Deși pandemia de coronavirus a început inițial în China, Italia, Spania Franța și Germania sunt următoarele cele mai afectate țări din întreaga lume. Numărul cazurilor confirmate de infecție cu noul COVID-19 a ajuns în Spania la 140.510, în Italia la 132.547, 104.199 de cazuri confirmate au fost raportate în Germania și 98.010 în Franța.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie