Vacanțele românilor au rămas în aer. WizzAir vine cu primele explicații

Vacanțele românilor au rămas în aer. WizzAir vine cu primele explicații
Sursa Foto: Hepta.ro

Vacanțele au devenit un adevărat motiv de stres din cauza curselor amânate sau anulate. După două săptămâni de întrebări fără răspuns, compania Wizz Air a venit cu mai multe explicații. De vină ar fi problemele tehnice și lipsa pieselor.

Haos pe aeroporturi

200 de pasageri au stat mai bine de trei ore blocați pe aeroportul din Bergamo. Aveau zborul programat în jurul orei 22.00, dar au reușit să plece mult după miezul nopții. În urmă cu trei zile, o cursă de la Cluj la Napoi a fost anulată. Pasagerilor li s-a oferit un zbor alternativ spre Roma, iar haosul a început când oamenii s-au îmbarcat, potrivit observatornews.

Pe „Henri Coandă” din București, entuziasmul de vacanță al turiștilor este înlocuit cu teama că nu vor mai ajunge la destinație. „E nasol, pentru că na.. oamenii au planuri, ajung mai târziu, planurile alea, mai stau în picioare, dar asta este, n-avem ce să facem!”, spune un călător. După două săptămâni de tăcere și presupuneri, compania Wizz Air a explicat motivele.

Motivele pentru cursele anulate

Unele companii au luat deja decizia de a reduce numărul zborurilor de luna viitoare, tocmai pentru a diminua numărul curselor anulate. Principalele motive pentru care tot mai multe avioane nu decolează la timp sunt legate de probleme tehnice. Companiile aeriene nu găsesc piese pentru a repara avioanele. Wizz Air are 184 de avioane, dintre care 35 sunt în România, iar 17 în București, unde este cea mai mare bază. Wizz Air are între 4 și 6 zboruri pe zi cu o singură aeronavă.

„Înainte de fiecare zbor se face câte o pregătire nemijlocită a aeronavei pentru zbor, la care echipa tehnică verific toate, după care dă în primire comandantului aeronava. Aeronava cu cât zboară mai mult, cu atât este mai eficientă, iar compania îşi scoate banii şi face si profit. O aeronavă trebuie utilizată la maxim. Cu cât stă mai mult la sol, cu atât ea mănâncă bani, pierde”, a declarat Sorin Stoicescu, expert în aviaţie.
În ultima săptămână, au fost anulate circa 30 de zboruri și aproximativ 300 de curse au fost amânate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`