Vacanțe mai scumpe pentru români de Sfânta Maria / Care este preţul mediu al unui sejur la mare

Vacanțe mai scumpe pentru români de Sfânta Maria / Care este preţul mediu al unui sejur la mare
Sursa foto: Arhivă personală

Românii care petrec minivacanța de Sfânta Maria la malul mării sau la munte trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani decât anul trecut, în contextul unui val de scumpiri. Astfel, preţul mediu al unui sejur de două nopţi pentru doi adulţi în minivacanţa de Sfânta Maria este, la nivel de ţară, de 797 de lei, potrivit Agerpres care citează o platformă hotelieră.

Când vine vorba despre un sejur petrecut la malul mării, prețurile ajung la 906 de lei, cu 5,47% mai mult faţă de 2023. În acest an, cele mai căutate staţiuni de la mare sunt Eforie Nord, Costineşti, Mamaia şi Neptun, iar la munte, în topul clasamentului se află Sinaia, Buşteni şi Predeal.

Preţul mediu pentru un sejur doi adulţi, două nopţi, este de 797 de lei, iar pentru 4 nopţi, preţul mediu creşte la 1.589 de lei, potrivit Travelminit.

Din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile oraşe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, şi staţiunile montane, cu 15%.

Celelalte procente au fost distribuite în mod egal între staţiunile balneare, destinaţiile rurale mai mici şi Delta Dunării, o destinaţie căutată în special pe timp de vară.

În topul oraşelor populare în weekendul de Sfânta Maria se află Braşovul şi Sibiul, urmate de Bucureşti, Oradea şi Cluj-Napoca, oraşe alese frecvent de români pentru un scurt city-break.

Portofoliul Travelminit conţine 8.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`