Vacanța de vară s-a mutat toamna. Motivele pentru care preferă concediile în a patra lună de căldură

Vacanța de vară s-a mutat toamna. Motivele pentru care preferă concediile în a patra lună de căldură
Sursa foto: unsplash

Mulți turiști au dat vacanța de vară pe cea de toamnă. Prețurile sunt mai mici, plajele mai libere și temperaturile mai suportabile.

Vacanțe de vară în septembrie

Cei care merg în concediu în septembrie au parte de mai multe beneficii, cazare și bilete de avion mai ieftine și își pot permite să stea mai mult în vacanță pentru că și prețurile la mâncare sunt mai mici, conform observatornews.

„Turiştii aleg mai multe zile la o singură destinaţie în loc de mai multe destinaţii, mai puţine zile. Se duc într-un singur loc, stau aproape două săptămâni”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing agregator de zboruri.

Destinațiile potrivite pentru vacanța din septembrie

Românii sunt adepții vacanțelor de vară. Aeroportul Otopeni era plin la începutul lunii septembrie, iar majoritatea turiștilor plecau în insule pentru că prețurile sunt și cu 20% mai mici.

„Acum putem să călătorim timp de o săptămână în Sevilla, în Sicilia, Sardinia sau Madeira, cu preţuri începând de la 800 de euro de persoană, pentru şapte nopţi, hoteluri de patru stele, cu mic dejun inclus, transferul şi evident zborul”, a declarat Raluca Barbu, director de marketing agenţie de turişti.

Chiar și insulele exotice reprezintă o destinație ideală pentru vacanța din toamnă, precum Thailanda sau Bali. Chiar dacă în Thailanda septembrie este o lună ploaioasă, turiștii văd din acest lucru un prilej pentru vacanță, fiind prețurile mici. Pentru un sejur de șapte nopți în cele două insule turiștii pot plăti de la 1.700 de euro.

Cei care au avut concediu de vară pot alege un city break pentru această toamnă. O vacanță în Paris costă în jur de 600 de euro, în comparație cu 750 de euro în august.

Unele dintre cele mai mari cheltuieli ale românilor sunt vacanțele care s-au scumpit cu 22% într-o singură lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)