Vacanţa de schi s-a transformat într-un coşmar pentru 28 de elevi. După 2 zile au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară: „Ciorbă cu apă din hazna!”

Vacanţa de schi s-a transformat într-un coşmar pentru 28 de elevi. După 2 zile au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară: „Ciorbă cu apă din hazna!”
Sursa foto: Instagram / @poianabrasoveu

Vacanța unor elevi din București s-a transformat într-un adevărat coșmar.

După ce au plătit 2.000 de lei de fiecare pentru o tabără în Poiana Braşov, copiii s-au ales, după doar două zile, cu toxiinfecţie alimentară şi perfuzii pe patul de spital, potrivit Adevarul.

Copii bolnavi după o excursie în Poiana Braşov

Condițiile din stațiune le-au pus în pericol sănătatea celor 28 de copii. Părinții îl acuză pe proprietar că apa pe care o folosea la prepararea hranei provine dintr-o hazna.

Se pare că celor mici li s-a făcut rău după ciorba de la prânz, care a fost gătită cu apă care avea o culoare gri închis.

„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital”, a povestit tatăl unuia dintre copii.

Unul dintre profesorii care i-au însoțit pe copii a dezvăluit ce au primit aceștia la masă.

„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a spus acesta.

Administratorul pensiunii nu e de găsit

Inspectorii ANPC nu au dat încă de proprietar, însă DSP a închis pensiunea.

„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediu social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni la ora 9”, a declarat Nicolae Bărdaş, comsiar şef adjunct ANPC.

Când au ajuns la faţa locului, inspectorii DSP au descoperit că pensiunea nu avea apă curentă.

„Igienico-sanitar nu existau condiţii pentru desfăşurarea activităţii. Era mizerie şi nu exista apă curentă, motiv pentru care clar vom dispune închiderea unităţii, dar să vină administratorul. Nu aveau cu cine să încheie procesul verbal”, a transmis Elena Claudia Bularca, director DSP Braşov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)