Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat cu doza 3: „Suntem deja în scenariul Italiei, de la începutul crizei COVID” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat cu doza 3: „Suntem deja în scenariul Italiei, de la începutul crizei COVID (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Joi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, și-a administrat doza „booster”, în contextul valului 4. Imediat după, a oferit noi declarații.

În opinia lui Gheorghiță, România se află deja în scenariul prin care a trecut Italia în 2020, surprinsă de numărul mare persoane infectate cu SARS-COV-2.

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este evident că spitalele sunt asaltate, copleșite în momentul de față cu pacienți cu COVID. Lăsând la o parte urgențele, accidentele, celelalte boli care generează victime, este o situație extrem de complicată”, a declarat Gheorghiță.

Sfaturile lui Valeriu Gheorghiță

În plus, medicul Gheorghiță a oferit câteva sfaturilor românilor, pe fondul valului 4.

„Valul 4 este agresiv din cauza variantei Delta, care se răspândește mai ușor și evident, pentru acest lucru, pentru a evita numărul de cazuri noi, avem nevoie de respectatrea regulilor igienico-sanitare, să ne vaccinăm, să nu mai ieșim afară cu gândul că avem o răceală, să ne testăm, să ținem legătura cu medicul de familie și să mergem la spital, dacă boala nu evoluează așa cum trebuie”, a mai transmis Gheorghiță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`