Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujba de duminică în interiorul lăcașelor de cult (VIDEO)

Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujba de duminică în interiorul lăcașelor de cult (VIDEO)
foto: Facebook / Basilica

Ușile bisericilor din România se redeschid pentru credincioși, duminică, după o pauză de trei luni. Oamenii vor putea asista din nou la slujbele organizate în interiorul lăcașurilor cult, dar există mai multe reguli stricte de care trebuie să țină cont, potrivit B1 TV.

Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujbade duminică

Credincioșii care vor asista la slujba de duminică vor fi nevoiți să respecte regulile impuse pe fondul stării de alertă – situație excepțională pe care Guvernul Orban a prelungit-o cu 30 de zile, începând de miercuri, 17 iunie. Astfel, înainte de a intra în biserică, credincioșii trebuie să își dezinfecteze mâinile, iar ulterior, înăuntru, vor fi nevoiți să poarte mască de protecție.

Pentru fiecare credincios în parte trebuie asigurat un perimetru de patru metri distanță, iar între enoriașii trebuie să fie la cel puțin doi metri unul de celălalt. De asemenea, personalul bisericesc trebuie să dezinfecteze obiectele și suprafețele atinse frecvent, precum mânerele ușilor sau scanele, o dată la patru ore.

Nici cei care vor să asiste la slujbă de afară nu sunt ocoliți de reguli. Astfel, cei care vor să participe la eveniment, dar nu dorește să intre în interior, trebuie să păstreze între ei o distanță de minim 1,5 metri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus prim-ministrul Ludovic Orban despre o eventuală impunere de noi restricții

Premierul României, Ludovic Orban, a subliniat sâmbătă, la Suceava, că nu dorește impunerea de noi restricții și că, pentru ca acest lucru să rămână așa, este nevoie ca românii să respecte regulile în condițiile date.

„Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date. Nu îmi doresc să mai impunem nicio restricţie. Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal, să nu mai afectăm nicio activitate economică, socială, culturală sau de altă natură. Lucrul acesta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, a declarat Ludovic Orban, potrivitAgerpres.

Prim-ministrul a explicat că„starea de alertă ne conferă posibilitatea de a adopta măsuri. În cadrul stării de alertă, dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat odată cu adoptarea hotărârii de guvern şi a ordinelor comune ulterioare hotărârii de guvern, o să luăm alte măsuri. (…) Când situaţia epidemiologică va permite, atunci vom apela şi la alte măsuri de relaxare. Deocamdată, vedem efectul măsurilor de relaxare care au fost luate, într-o cadenţă gândită. În funcţie de evoluţia epidemiei urmează alte măsuri. (…) Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Analizăm ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă. Dacă nu, nu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”