Urs recidivist, condamnat în primă instanță: Cererea de împușcare trebuie aprobată de ministrul Mediului

Urs recidivist, condamnat în primă instanță: Cererea de împușcare trebuie aprobată de ministrul Mediului

Ursul care a distrus o mașină, marți, la Dâmbovicioara, pentru a mânca brânza pe care proprietarul o lăsase peste noapte în vehicul, își așteaptă sentința finală. În primă instanță, Prefectura județului Argeș a hotărât condamnarea animalului la moarte. Decizia finală aparține însă ministerului Mediului.

„Suntem la faza în care se face documentația, în urma căreia se va cere împușcarea acestui urs. Cererea trebuie să fie aprobată de ministrul Mediului. Mă voi întâlni chiar săptămâna viitoare cu doamna ministru și îi voi expune personal problema pe care o avem în județul Argeș. Dacă ministrul va aproba, ursul va fi împușcat în cel mult două săptămâni”, a declarat, pentru Jurnalul Național, Cristian Soare prefectul județului Argeș.

Pentru identificarea animalului s-au găsit și două soluții: la locul faptei s-au găsit urme de labă a ursului, care au fost măsurate, astfel încât pădurarii să fie siguri că împușcă animalul vinovat. O altă soluție pentru identificarea ursului vinovat ar fi reconstituirea, prin plasarea mașinii cu mâncare în același loc.

Pădurarii au constatat că ursul nu se află la prima abatere, dar nici proprietarul mașinii distruse nu este la primul incident de acest fel, Loganul fiind a doua mașină distrusă de urși, în același loc.

„Acest urs, din păcate, trebuie eliminat, pentru că nu este prima oară când face acest lucru. În zona respectivă nu am avut probleme, în general, cu urși care să distrugă mașini, dar anul trecut, același proprietar a pățit aceleși lucru, cu o altă mașină lăsată cu mâncare, noaptea, în pădure”, a explicat Mircea Vergheleț, directorul administrației Parcului Național Piatra Craiului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`