Urmează cel mai aglomerat weekend pe litoral: 200.000 de mii de turiști sunt așteptați la malul mării

Urmează cel mai aglomerat weekend pe litoral: 200.000 de mii de turiști sunt așteptați la malul mării
Foto: Captură video

Hotelurile din stațiunile de pe litoral vor fi ocupate aproape în totalitate, la finalul acestei săptămâni, când vom avea un week-end prelungit, datorită zilelor libere de Sfânta Maria, sărbătorită marți, pe 15 august, scrie Focuspress.ro.

Weekend-ul 12-13 august, cel mai aglomerat din acest sezon estival

Luna august coincide cu perioada concediilor, iar cei mai mulți români și-au rezervat vacanțe pentru acest interval încă de când au fost lansate primele oferte.

Așadar, aproximativ 200.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în acest final de săptămână, ceea ce echivalează cu cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival.

„În week-endul care a trecut, am avut undeva la 140.000 de turiști. Ne îndreptăm, cu siguranță, la un grad de ocupare de 100%. Am vorbit și cu hotelierii din sudul litoralului, acolo unde hotelurile sunt rezervate în proporție de 95%. Va fi cel mai aglomerat week-end, cu siguranță”, a declarat Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța, pentru sursa citată.

Activitățile de Ziua Marinei, un plus pentru români să ajungă la malul mării

Oamenii preferă să vină în minivacanța de Sfânta Maria și pentru a participa la festivitățile pregătite de Forțele Navale Române.

„Mulți dintre turiști aleg să vină în jurul datei de 15 august la mare și pentru că sunt și multe activități legate de Ziua Marinei și este un week-end în care, prin tradiție, avem un vârf de turiști”, a adăugat Corina Martin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Marcel Ciolacu: Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădiri (VIDEO)
12:26 - O bandă de hoți care a dat spargerea în București a fost prinsă în Timiș
12:18 - Ciocolata va ajunge de la un desert accesibil, la un produs de lux. Prețurile la cacao au atins niveluri recorduri
12:16 - Marcel Ciolacu: Politicieni disperați să își facă loc în turul 2 inventează scenarii iresponsabile. Nu va exista nicio imixtiune a Rusiei în procesul electoral / Aprobăm noi măsuri de sprijin pentru R. Moldova (VIDEO)
12:01 - Florin Roman, după declarațiile lui Gigi Becali: Blatul politic între PSD/AUR și Marcel Ciolacu/George Simion a fost confirmat cu nonșalanță din interior
11:59 - Oanei Paraschiv i s-a pus pata pe Sorin Brotnei. Ce s-a întâmplat după Asia Express
11:49 - 5 joburi moderne pe piața locală a resurselor umane
11:48 - Adrian Țuțuianu, despre o posibilă înțelegere între AUR și PSD: „Aceste acuzații dovedesc incapacitatea celor doi contracandidați, Ciucă și Geoană, de a performa electoral” (VIDEO)
11:39 - Alexandru Dimitriu: USR nu o să intre la guvernare cu PSD, acest partid toxic care a nenorocit România atâta timp (VIDEO)
11:36 - Încă o maimuță a murit la grădina zoologică din Hong Kong. Bilanțul mamiferelor moarte a ajuns la 12. Cauza decesului ar fi solul infectat cu o bacterie care poate afecta și oamenii