UPDATE: DREPT LA REPLICĂ SIVECO România// Disputa Ghinea- Ghiță ajunge în faza pe dosare: Ministrul Fondurilor Europene depune o plângere penală la DNA legat de afacerile deputatului. Reacția lui Ghiță. (VIDEO)

UPDATE: DREPT LA REPLICĂ SIVECO România// Disputa Ghinea- Ghiță ajunge în faza pe dosare: Ministrul Fondurilor Europene depune o plângere penală la DNA legat de afacerile deputatului. Reacția lui Ghiță. (VIDEO)

UPDATE: Poziția SIVECO România cu privire la punctul de vedere al ministrului Cristian Ghinea.

"Cu referire la documentul intitulat „Concluziile raportului misiunii de control a Serviciului Corp Control, Anticorupție și Integritate privind implementarea proiectelor e-guvernare Suceava (SMIS 48457 și 48451)” făcut public de Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat de presă precum și de ministrul în funcție pe contul Facebook, SIVECO România face următoarele precizări:

Regretăm modul în care MInserează/Editează ancorăinisterul Fondurilor Europene lansează acuzații deosebit de grave, nemeritate, la adresa firmei noastre. Atragem atenția că, în realitate, documentul publicat nu se referă la nicio suspiciune de fraudă care ar putea fi atribuită SIVECO și nici la vreo pretinsă favorizare a SIVECO. Mai mult, companiei nu i-a fost adus la cunoștință raportul invocat în presă; am solicitat astăzi MFE remiterea acestui raport pentru a putea exprima un punct de vedere in deplina cunoștință de cauză." . Citește INTEGRAL precizările SIVECO la finalulul acestui articol.

Cristian Ghinea a anunțat într-o postare pe pagina personală de Facebook că Corpul de Control al Ministerului Fondurilor Europene a încheiat un raport privind implementarea a două proiecte de e-guvernare, cu fonduri europene, de către Consiliul Județean Suceava în care s-au descoperit numeroase nereguli și ca urmare dosarul a fost înaintat către DNA.

"Încă un caz cu Ghiță merge de la MFE la DNA

Se pare că Ghiță a protejat și județul Suceava de infiltrarea IT-sorosiștă 🙂

Mai țineți minte că am promis în Parlament, unde Ana Birchall l-a invitat ilegal pe Sebastian Ghiță la audierea mea, că voi cere un control tematic al Corpului de Control pe sistemele de IT plătite din fonduri europene?

Corpul de Control are mai multe cazuri în lucru, dar primul a fost finalizat și trimis la DNA ieri.

E un caz cu de toate: aceleași firme care învârt licitațiile între ele, achiziții umflate, raportări false, acte adiționale în serie, sisteme informatice inutilizabile și neutilizate, dar acceptate la plată de Organismul Intermediar de la Ministerul Comunicațiilor.

Reamintesc că tot la DNA am mai trimis un caz legat de modulul informatic de la AM Mediu plătit și nefolosit (și tot cu suspiciuni la achiziții).

Iar DNA mai avea în lucru un caz cu un modul informatic de 5 milioane de euro de la AM POSDRU, unde i-am asistat în verificarea utilizării.

Cam așa se explică și de ce e Ghiță disperat împotriva DNA și de unde au băieții lui Ponta bani de televiziuni de propagandă.

De la dumneavoastră.

Toate aceste fraude au adus corecții, adică bani respinși la rambursare de UE și rămași pe bugetul de stat.

Le doresc să fie cu ”La mulți ani!”" a anunțat ministrul.

Sebastian Ghiță a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Talk B1 și a comentat anunțul ministrului.

"În primul rând acest om are 0% absorție fonduri europene și de când s-a dus acolo a crezut că se va folosi de munca mea și de numele meu și că injurându-mă va obține un loc pe liste. Uite că a obținut" a afirmat Sebastian Ghiță.

"Nu am avut legătura cu alocarea, nu am avut legătură cu licitațiile, nu m-am implicat în această chestiune" s-a apărat deputatul PRU.

Disputa Ghinea- Ghiță ajunge în faza pe dosare: Ministrul Fondurilor Europene depunde o plângere penală la DNA legat de afacerile deputatului. Reacția lui Ghiță

#DIRECT_ONE_t7fwaq#

Drept la replica SIVECO privind raportul realizat de corpul de control al MFE

Cu referire la documentul intitulat „Concluziile raportului misiunii de control a Serviciului Corp Control, Anticorupție și Integritate privind implementarea proiectelor e-guvernare Suceava (SMIS 48457 și 48451)” făcut public de Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat de presă precum și de ministrul în funcție pe contul Facebook, SIVECO România face următoarele precizări:

Regretăm modul în care Ministerul Fondurilor Europene lansează acuzații deosebit de grave, nemeritate, la adresa firmei noastre. Atragem atenția că, în realitate, documentul publicat nu se referă la nicio suspiciune de fraudă care ar putea fi atribuită SIVECO și nici la vreo pretinsă favorizare a SIVECO. Mai mult, companiei nu i-a fost adus la cunoștință raportul invocat în presă; am solicitat astăzi MFE remiterea acestui raport pentru a putea exprima un punct de vedere in deplina cunoștință de cauză.

Observăm totuși că rezumatul publicat grupează în mod tendențios două proiecte distincte, dând impresia că neregulile enumerate se aplică și proiectului Suceava I, derulat de SIVECO România în calitate de furnizor. Facem precizarea că între societatea noastră și Expert One Research nu a existat nicio asociere pentru implementarea vreunui proiect la CJ Suceava, „asocierea” celor două companii și proiecte distincte fiind una intenționat efectuată de către MFE exclusiv pentru mass media.

Documentul conține nu doar afirmații tendențioase, ci și false. De exemplu, în pofida afirmației că la Bogdănești „nu se utilizează sistemul informatic achiziționat”, în realitate la Primăria Bogdănești componenta Registru Agricol se folosește în mod curent și are datele completate la zi.

Chiar mai gravă este afirmația repetată că firma noastră nu ar fi îndeplinit cerințele din Caietul de sarcini sau că „soluția informatică implementată [este] nefuncțională în parametrii prevăzuți în contract”. Nu numai că am respectat toate prevederile contractuale, dar firma noastră a făcut eforturi mai presus de obligațiile contractuale tocmai pentru a asigura eficiența achiziției.

Pentru a da o imagine a derulării proiectului, precizăm că:

  1. SIVECO România a câștigat proiectul Suceava I cu un preț extrem de competitiv, valoarea contractului fiind de 3.008.612 lei plus TVA – adică doar 58,8% din bugetul achiziției și 45,4% din bugetul proiectului;
  2. Pentru a sprijini utilizarea in producție a sistemului implementat (de altfel aflată exclusiv în responsabilitatea Consiliului județean și a primăriilor partenere în proiect) SIVECO a depus eforturi foarte mari, dincolo de obligațiile contractuale:
    • Deși Caietul de sarcini prevede că ar fi trebuit să primim datele inițiale într-un format prestabilit, acest lucru nu s-a întâmplat. Datele care trebuiau sa fie migrate în aplicație ne-au fost transmise într-un format nestandard, criptat, necesitând un efort semnificativ de analiza, interpretare și structurare, pe care ni l-am asumat;
    • În perioada de mentenanţă a sistemului, echipa SIVECO a acordat sprijin necondiționat ori de câte ori a fost solicitată, efectuând peste 400 de ore de asistență tehnică la sediul primăriilor – mai presus de cerințele contractuale;
    • Din dorința de a sprijini beneficiarii în adopția sistemului, la unele primarii consultanții SIVECO au efectuat chiar introducerea în sistem a datelor contabile pentru 3 luni de zile, deși nici aceasta nu era o obligație care ne revenea;
    • Am efectuat sesiuni suplimentare de instruire, la solicitarea Consiliului Județean Suceava, la următoarele date:
      • 24-26 noiembrie 2015
      • 25 februarie 2016
      • 18 – 22 aprilie 2016
      • 27 iulie 2016
      • 8-12 august 2016
      • 21-23 septembrie 2016
    • La solicitarea Consiliului Județean, în perioada de sustenabilitate, pentru dezvoltarea capacităților sistemului informatic integrat, am furnizat și instalat cu titlu gratuit o serie de funcționalități suplimentare față de cerințele proiectului (atașăm acestui comunicat Protocolul nr. 27089 din 17.11.2015).
  3. De asemenea, în întreaga perioadă din decembrie 2015 până în prezent, utilizatorii sistemului au beneficiat de asistență din partea SIVECO atât la sediul primăriilor, cât și de la distanță. Acolo unde a existat implicarea beneficiarului, componentele sistemului sunt utilizate zilnic, cu bune rezultate.
  4. Precizăm că toată corespondența noastră de proiect demonstrează implicarea noastră în sensul creșterii adopției sistemului, și niciodată în sensul minimizării efortului propriu. Enumeram mai jos trei dintre numeroasele adrese care demonstrează afirmația (facsimile din aceste adrese sunt atașate comunicatului):
    1. Adresa 2172 / 13 martie 2015 în care insistăm pentru completarea protocoalelor de interoperabilitate încheiate de MCSI cu alte instituții ale administrației centrale, în vederea atingerii optime a obiectivelor din Caietul de sarcini.
    2. Adresa 12022 / 25 septembrie 2015 prin care atrăgeam atenția asupra lipsei de sprijin din partea furnizorilor sistemelor IT existente și raportam că SIVECO a executat migrarea datelor prin eforturi proprii, deși nu avea această obligație
    3. Adresa 3989 / 4 mai 2016 care conține rezultatul monitorizării punerii în producție a sistemului, făcută din dorința de creștere a adopției sistemului – fără a avea o obligație contractuală în acest sens.

Începând cu 1 ianuarie 2017, menținerea în format electronic a registrului agricol devine obligatorie pentru toate primăriile rurale din România. Este total lipsită de fundament afirmația că acest sistem ar reprezenta o „nevoie inventată”.

Adopția sistemului la nivelul celor 15 primării este inegală, dar acest fenomen este firesc în orice proiect IT administrativ, și în niciun caz nu poate fi imputat firmei noastre.

Ne manifestăm întreaga disponibilitate în colaborarea cu toate instituțiile Statului abilitate să verifice aspectele de legalitate în legătură cu proiectul Suceava I derulat de noi, precum și cu orice alt proiect. Ne rezervăm, de asemenea, dreptul de a ne proteja imaginea prin toate căile legale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie