Unul dintre bărbații care a fost rănit în explozia de la Petromidia a decedat, starea celorlalți trei este stabilă (VIDEO)
UPDATE: Unul dintre răniții din explozia de la Petromidia a decedat marți dimineață la spital. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani care era internat la Bagdasar Arseni. Starea celoralalți trei este stabilă.
Unul dintre bărbații care a fost rănit în explozia de la Petromidia a decedat, starea celorlalți trei este stabilă
#DIRECT_ONE_kvex0k#
Din cauza furtunilor, cei 4 bărbaţi răniţi grav în explozia de la Petromidia au fost aduşi în capitală cu ambulanţele. Asta deşi iniţial ei ar fi trebuit transportaţi cu 2 elicoptere Smurd. Unul dintre răniţi este în starea cea mai gravă, cu arsuri de gradul III pe toată suprafaţa corpului. O a cincea victimă s-a intoxicat cu fum. Reprezentanţii Rompetrol Rafinare au anunţat că s-a deschis o anchetă pentru a afla circumstanţele în care s-a produs explozia. Reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului susţin că nu există risc de poluare din cauza exploziei, însă vor mai face evaluări.
Toţi cei patru răniţi în explozia de la Năvodari sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 58 de ani. Doi dintre aceştia au fost duşi la spitalul Bagdasar Arseni în timp ce ceilalţi doi se află la Spitalul de Arşi. Din cauza furtunii, elicopterele Smurd nu s-au putut ridica de la sol astfel încât răniţii au fost transportaţi din Constanţa în Bucureşti cu ambulanţele.
"Noi i-am predat la urgenţă, 4 pacienţi care prezentau arsuri între 24 şi 99 la sută din suprafaţa corpului, arsuri de gradul 2 şi 3.Una dintre victime este in stare gravă iar medicii sunt rezervaţi" a declarat Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanţa.
"E un pacient critic sută la sută ars arsuri de gradul 3,4, l-am intubat, l-am ventilat mecanic am ajuns în urgenţă şansele sunt minime de supravieţuire restul victimelor sunt cu 30,40 la sută suprafaţă arsă sunt stabili hemodinamioc" a declarat Laurențiu Bădescu de la SAJ Constanța.
Cât despre cauza exploziei, aceasta a fost prezentată de ministerul Mediului după măsurătorile făcute de APM Constanţa.
"Concentraţiile măsurate de compuși organici volatili totali au fost mai mari decât cele în situaţii normale, nefiind însă depăşite limitele admise. Astfel, in urma determinărilor imediate, nu a fost constatat un risc pentru sănătatea populației din zonă." au declarat cei de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
După primele evaluări, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu există un risc major de poluare.
"Explozia a avut loc la două rezervoare de azot pe platforma Petromidia, iar autorităţile au delcanşat planul roşu de intervenţie. Incendiul a fost lichidat după aproape două ore." a afirmat Levent Accoium – subprefectul Constanţei.
Reprezentanţii companiei Rompetrol Rafinare au anunţat că au deschis o anchetă internă în acest caz.
Anchetă după explozia de la Petromidia. Răniții au fost aduși în Capitală cu ambulanțele, starea unuia dintre ei este foarte gravă
#DIRECT_ONE_6i17a4#