Unul din acţionarii de la Colectiv mai deţine două cluburi care au ars din temelii în ultimii ani. Autorităţile au închis ochii la neregulile din localurile deţinute Costin Mincu

Unul din acţionarii de la Colectiv mai deţine două cluburi care au ars din temelii în ultimii ani. Autorităţile au închis ochii la neregulile din localurile deţinute Costin Mincu

Tragedia de la clubul Colectiv pare a a fi un dezastru anunţat. Asta dacă ne gândim că patronii localului groazei au mai fost implicaţi şi cu alte ocazii în incidente extrem de grave. Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, Costin Mincu, unul din acţionarii de la Colectiv mai deţine alte două cluburi care au ars din temelii în ultimii ani. Cu toate acestea, nimeni nu s-a gândit să verifice dacă patronii respectau cu adevărat normele de siguranţă, informează B1 TV.

Potrivit datelor de la registrul comerţului, firma Colectiv Club este deţinută de ALIN GEORGE ANASTASESCU cu 47%, COSTIN MINCU cu 23% şi Paul Cătălin GANCEA cu 30%. Dintre aceştia Costin Mincu mai deţine alte trei cluburi care îşi desfăşoară activitatea în subsoluri: Goblin Nightwatcher şi Elephant Pub din Bucureşti şi Goblin Constanţa.

În 2010, terasa clubului Goiblin din Vama Veche, unde este acţionar acelaşi Mincu, a fost distrusă într-un incendiu. În urma cercetărilor, pompierii au stabilit că o persoană necunoscută a aruncat combustibil pe lemnul terasei, iar apoi i-a dat foc.

În 2014, şi Elephant Pub din Bucureşti, local deţinut tot de Costin Mincu a ars din temelii. Un reprezentat al echipei de intervenție a declarat că a existat pericolul producerii unei explozii, deoarece în imobilul alăturat se aflau câteva butelii de gaz. Focul s-a răspândit pe ambele părți ale imobilului, flăcările fiind vizibile atât de pe strada Gabroveni cât și de pe strada Covaci din centrul vechi al Capitalei. Zeci de oameni au fost atunci la un pas de a-și pierde viața iar un pompier a fost rănit.

Cu toate acestea, autorităţile au închis ochii în continuare la neregulile din localurile deţinute de Mincu. În vârstă de 36 de ani, acesta a lucrat ca barman în Capitală înainte de a-şi deschide propriile baruri. În 2013 a devenit partener de afaceri cu Alin Anastasescu, al doilea acţionar important de la Colectiv. Anastasescu are 28 de ani şi este, potrivit propriului CV, producător de clipuri publicitare. În 2014, ei l-au cooptat şi pe Cătălin Gancea, proprietarul agențiilor de publicitate Gradual Steps și Rename Advertising.

Printre activităţile înregistrate de Colectiv Club se află, pe lângă comerţ, şi organizarea de spectacole. De asemenea, în portofoliul companiilor deţinute de Costin Mincu există mai multe firme autorizate pentru activităţi de creaţie şi de interpretare artistică ori pentru organizarea de spectacole.

Din martie 2015, clubul avea un contract pentru monitorizare şi intervenţie rapidă cu firma de securitate Scorseze Security International.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)