Untul și salamul, printre cele mai furate produse din magazine

Untul și salamul, printre cele mai furate produse din magazine
Sursa foto: Pixabay

În contextul scumpirii produselor de bază din ultima vreme, românii recurg la diverse acțiuni pentru a-și umple coșul de cumpărături. În marile lanțuri de magazine unii oameni au început să fure masiv, lucru pentru care unele supermarketuri au pus sistem antifurt pe salam, unt și cașcaval.

Multe dintre produsele considerate importante dintr-un coș de cumpărături și-au dublat prețul în ultimul an.

Untul și salamul, protejate ca niște obiecte prețioase

Scumpirea din ultima perioadă a produselor de bază a ajuns într-un punct neimaginat vreodată. În trecut, marile supermarketuri foloseau sistemul antifurt doar pentru obiectele electrice și pentru băuturile alcoolice rafinate, însă acum, în Capitală și în alte orașe, magazinele au securizat și unele produse de bază.

În această perioadă este foarte ușor să ne dăm seama care sunt produsele cele mai căutate și al căror preț a crescut semnificativ. Sistemele antifurt au fost adăugate pentru cașcaval, salam, unt și vinuri, conform observatornews.ro.

„Da, şi eu am văzut şi am rămas surprins. Puterea de cumpărare scăzută, oamenii nu mai au bani. Din ce am discutat cu comercianţii spuneau că se fură foarte mult pachetul de unt, acele salamuri de Sibiu. Unii le iau să mănânce, alţii le iau să le revândă. Untul, de pildă, este protejat în unele hypermarketuri, la fel ca bijuteriile, în seifuri.”, a precizat Dorin Cojocaru, specialist Industria Alimentară.

Untul este unul dintre ingredientele care nu trebuie să lipsească din coșul nimănui, întrucât acesta este folosit pentru diferite deserturi delicioase, dar și pentru preparatele tradiționale de Crăciun. Prețul acestuia a crescut considerabil în ultima perioadă, de la 11 lei, untul a ajuns să coste aproape 20 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)