Rectorul Universităţii Transilvania din Brașov, prof. ing. dr. Ioan Vasile Abrudan, a transmis că Universitatea a decis să-și continue activitatea didactică, atât cursurile și seminarele, cât și activitatea practică, în format fizic. Această decizie a venit în condițiile în care județul Brașov are o rată cumulată a cazurilor COVID de 9.99 la mia de locuitori, conform datelor furnizate de dspbrasov.ro
Conform publicației bzb.ro, prof. ing. dr. Ioan Vasile Abrudan a transmis că situația este sub control. În momentul de față, Universitatea dispune de camere speciale în care pot fi carantinați cei depistați cu COVID, doar 1% dintre studenți au fost depistați cu noul coronavirus.
„La fel ca universităţile de medicină şi farmacie din ţară, noi continuăm activitatea faţă în faţă şi vom monitoriza zilnic situaţia. Deocamdată avem circa 1% dintre studenţi cu covid. Nu avem cazuri grave, avem camere pentru izolarea celor infectaţi, dar, repet, vom monitoriza situaţia şi vom reacţiona în consecinţă. Dacă vom vedea o evoluţie ascendentă, vom lua măsurile de rigoare, următorul pas fiind trecerea în sistem hibrid”, a transmis rectorul din Brașov.
Universitatea Transilvania din Brașov este una dintre puținele instituții care au integrat „bursa de responsabilitate civică”. Această bursă ocazională singulară în valoare de 250 de lei urmează să fie livrată studenților ce s-au vaccinat anti-COVID. De asemenea, Universitatea a integrat și scutirea de la plata cazării la cămin pentru studenții vaccinați.
„Încă studenţii sunt în termenul până la care se pot vaccina pentru a putea beneficia de ea. Pe baza chestionării – dar numai pentru studenţii cazaţi în cămine – aveam 44% rata de vaccinare, cu diferenţe, bineînţeles, de la un cămin la altul. Un procent mai mare este în cazul Căminului 10 unde avem studenţii internaţionali”, a transmis acesta.
În România, ieri, au fost raportate 14.950 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și peste 500 de decese. În unitățile sanitare de profi sunt internate 20.442 de persoane, 1.861 dintre pacienți fiind în stare gravă, la ATI.
De asemenea, ieri, au fost vaccinate 150.935 de persoane, arată datele transmise miercuri seară de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, până la ora actuală, în țara noastră au primit măcar o doză de ser mai bine de 6,73 milioane de persoane.