Universitatea Transilvania Braşov a decis închiderea conturilor la bănci cu capital austriac

Universitatea Transilvania Braşov a decis închiderea conturilor la bănci cu capital austriac
Cancelarul austriac Karl Nehammer. Foto: Hepta - DPA Images / Roland Schlager

Universitatea Transilvania Braşov (UniTBv) a decis să închidă toate conturile la băncile austriece din România, precum şi alimentarea cu carburanţi a autovehiculelor aflate în proprietatea Universităţii numai de la benzinării aparţinând societăţilor care au cel mai redus procent al capitalului austriac, se arată într-un comunicat al conducerii UniTBv.

Măsuri fără precedent de boicot

Lista măsurilor de boicot nu se oprește aici. Achiziţionarea de către UniTBv a serviciilor de transport aerian pentru angajaţii şi studenţii universităţii se va face de la alte companii aeriene decât cele austriece, în condiţiile în care există alte opţiuni conforme cu legislaţia în vigoare.

O altă măsură este suspendarea întâlnirilor/discuţiilor conducerii UniTBv cu reprezentanţi ai autorităţilor şi firmelor din Austria, „până în momentul în care autorităţile acestui stat vor adopta o decizie corectă, obiectivă şi în conformitate cu valorile democratice europene în privinţa intrării României în spaţiul Schengen”.

Pe de altă parte, UniTBv va continua colaborările cu instituţiile de învăţământ şi cercetare din Austria, „în spiritul colegialităţii, al respectului reciproc, al promovării valorilor democratice şi al libertăţii academice”, a menţionat sursa citată.

Ședință de urgență despre Schengen a guvernului austriac

Guvernul Nehammer al Austriei are o ședință de urgență pe tema Schengen, marți, la prânz, iar ministrul austriac al afacerilor externe, Alexander Schallenberg, va prezenta o informare cu privire la efectele politice pe care le-a avut vetoul dat de Viena, spune publicația austriacă Die Presse preluată de G4Media.ro.

Ministrul austriac de externe a participat la Consiliul Afaceri Externe, luni, la Bruxelles, iar în marja evenimentului a solicitat o întrevedere bilaterală cu omologul său român, Bogdan Aurescu, care a explicat că aderarea la Schengen nu poate fi conectată artificial cu dosare de care România nu e responsabilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)