În topul „Celor mai frumoase clădiri universitare din Europa” sunt analizate toate clădirile universitare de pe continent, in punct de vedere al reguli din arhitectură denumită „proporția de aur”. România se află în fruntea clasamentului, cu o clădire extrem de apreciat datorită arhitecturii sale remarcabile.
Deși România este o țară în continuă dezvoltare, există clădiri care atrag atenția și care sunt apreciate pe plan internațional. În Europa există peste 2.700 de universități care încântă privirea cu arhitectura și stilul lor unic. Knowledge Academy a dorit să facă un top cu cele mai frumoase clădiri universitare din Europa, folosind regula „proporția de aur” din arhitectură.
Biblioteca Carol I a fost cea care a obținut cel mai mare punctaj, deoarece este cea mai aproape de perfecțiune din punct de vedere estetic. Fiind o clădire de patrimoniu, Biblioteca Universității din București a fost finalizată în 1893 și inaugurată de către regele Carol I, în anul 1895.
Arhitectul acestei clădiri este Paul Gotterau, care este autorul și al Palatului Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economii și al vechiului Palat Regal, potrivit Click.ro.
Scorul obținut de Biblioteca Universității din București în cazul „proporției de aur” este de 94,07%. Astfel, clădirea devenit una dintre cele mai plăcute și apreciate dintre toate centrele universitare din Europa.
Pe al doilea loc al clasamentului se află clădirea principală a Universității din Catania, Italia. Imobilul este construit într-un stil baroc și a fost realizat în urma unui cutremur care avut loc în anul 1693, iar de-a lungul timpului a beneficiat de mai multe reparații.