Ungurii se organizează și vin să cumpere produse mai ieftine din România. După mâncarea, vânează și electrocasnicele

Ungurii se organizează și vin să cumpere produse mai ieftine din România. După mâncarea, vânează și electrocasnicele
Sursa foto: Captură video

Prețurile mari la alimente din Ungaria au transformat România în raiul cumpărăturilor. Ungurii se organizează în grupuri pe Facebook, urmăresc ofertele și trec granița cu mașina pentru a-și face provizii. Oamenii spun că diferența de preț poate fi și de 20%.

Diferențe de preț de 20%

În Vama Petea trec mulți vecini din Ungaria pentru a face cumpărături la noi, pentru că diferențele de preț ajung chiar și la 20%, spun ei, conform observatornews.

„Prețurile sunt mult mai mici. Alimente de bază, mâncare. Sunt mai ieftine în România”, spune un maghiar, care vine o dată sau de două ori pe săptămână la cumpărături în țara noastră.

„Fructele sunt mai ieftine în România. Dacă este la promoţie sau reducere este ok”, mai spun el.

Ungurii se organizează pe rețelele sociale, iar orașul Carei a devenit destinația de cumpărături pentu mulți dintre ei.
„Ofertele sunt multe, aproape toate produsele au scrise denumirea în limba maghiară, sunt multe reduceri. Merită să mergeți la cumpărături!” .
„Am fost și eu recent în Carei și într-adevăr au o mulțime de produse mai ieftine decât la noi”, spun vecinii noștrii.

Diferență de sute de euro la electrocasnice

Aceștia trec granița nu doar pentru alimente, dar și pentru electrocasnice, care costă cu câteva sute de euro mai puțin la noi în țară. Mai mult, benzina este mai ieftină, motiv care face ca drumul spre cumpărături să merite.

Guvernul lui Viktor Orban a decis plafonarea prețurilor la alimente pentru a încetini inflația. Consecințele pe termen lung fac viața grea ungurilor, care se confruntă cu penurie de alimente și prețuri mari.

Nu doar România este țara în care ei își fac cumpărături. Aceștia maim erg și în Slovacia pentru a se aproviziona cu produse mai ieftine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`