Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)

Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)

Accidentul în care o minoră a murit în urma unui accident rutier, cu o mașină de Poliție a îngrozit o țară întreagă. Noi detalii din anchetă ies la iveală, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a explicat unde trebuia să ajungă agentul, atunci când s-a produs tragedia.

Ministrul Afacerilor Interne a ținut să precizeze că misiunea agentului care a lovit două minore pe trecerea de pietoni nu avea caracter urgent. Polițistul care a accidentat cele două fete în Sectorul 1 se deplasa pentru verificarea unei persoane la domiciliu.

Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa

Potrivit informațiilor detaliate de ministrul Afacerilor Interne, în timpul conferinței de presă de luni, agentul care a lovit două minore pe trecere de pietoni, cu mașina Poliției, nu se afla într-o misiune de urgență.

Accidentul din Sectorul 1 s-a soldat cu moartea Raisei, o fata în vârstă de 11 ani și rănirea colegei sale. Agentul a sunat la 112 imediat după accident, iar când a fost întrebat dacă se afla în misiune acesta a răspuns afirmativ. Se pare că apar noi detalii cu privire la misiunea acestuia. Polițistul ar fi fost nevoit să se deplaseze pentru niște activități ce vizează evidența populației, ci nu o misiune urgentă.

Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești, la solicitarea structurii de evidență a populației.

Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgență – și pentru că am văzut foarte multe discuții în spațiul public în care se inducea ideea că dacă ar fi fost într-o misiune de urgență avea alte responsabilități sau ar fi fost scutit de anumite obligații, legea este foarte clară, tot ce înseamnă conducere în regim prioritar și dacă te deplasezi în misiune polițienească sau în misiune de urgență, cel care conduce o mașină a poliției are obligația să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională, nu și de răspunderea penală”, a declarat Lucian Bode, în timpul conferinței de presă de luni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum s-a petrecut accidentul rutier în Raisa și-a pierdut viața, după ce a fost lovită de o mașină de Poliție?

Accidentul rutier s-a produs joi, 13 ianuarie, pe strada Laminorului din sectorul 1 al Capitalei. Două fetițe, de 11 și 13 ani, au fost lovite de mașina de poliție când traversau strada.

Fetița de 11 ani a fost grav rănită și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, starea ei fiind stabilă. Din păcate, Raisa a decedat la locul accidentului.

Polițistul care se afla la volanul autovehicului este acuzat de ucidere din culpă. El va fi cercetat în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a anunțat șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, vineri seară.

Discuția agentului cu cei de la 112

Agentul a anunțat, în apelul la 112, că este agent de poliție, aflat în timpul serviciului, şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni Bărbatul anunţă la 112 că este agent de poliţie şi că a lovit pe cineva „mortal, cred”, cu maşina, oferind adresa unde a avut loc accidentul, transmite Antena3.

Întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde: „Da, da, da”. Apoi, poliţistul vorbeşte cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat o dată şi îl roagă să „urgenteze ambulanţa”. Dispecerul răspunde că a sunat în urmă cu patru minute şi că SMURD-ul e pe drum.

În acel moment, pe înregistrare se aude cum poliţistul le strigă celor veniţi la locul accidentului: „Nu am voie să o mut de aici”, iar cineva spune: „E fetiţa mea”. „Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil”.

Unul dintre dispeceri afirmă că s-au trimis mai multe ambulanţe şi îi cere poliţistului detalii despre accident.

„Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil”, spune poliţistul.

El vorbeşte în acelaşi timp şi cu dispecerul, care îl întreabă dacă victima are puls, şi cu oamenii adunaţi la locul accidentului. Poliţistul îl roagă pe dispecer din nou să trimită mai repede ambulanţa.

„Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!”, adaugă el.

Dispecerul îl sfătuieşte ca victima să rămână jos, să nu se mişte şi eventual să o aşeze în poziţia de siguranţă, poliţistul întrebându-l: „Pe stânga? Pe partea stângă? (…) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`