Unde se află cel mai periculos drum din lume? Este plin de curbe și pante abrupte

Unde se află cel mai periculos drum din lume? Este plin de curbe și pante abrupte
Sursa foto: Pixabay

Șoselele sunt frecventate de șoferi, însă nu toate drumurile oferă aceleași condiții de siguranță. De aceea, unele pot să fie riscante, datorită pantelor abrupte, trecătorile înguste și terenul accidentat.

Care este cel mai periculos drum din lume

Gradul de siguranță al unui drum constă nu doar în condițiile pe care le pot întâmpina șoferii, precum pantele abrupte sau terenul accidentat, ci și în izolarea geografică a acestor drumuri. Cu cât un drum este mai izolat, în caz de accidente sau defecțiuni, ajutoarele pot veni mult mai târziu din cauza distanțelor mari și a accesului dificil, potrivit click.ro.

Autostrada James W. Dalton, situată în Alaska, este una dintre cele mai periculoase șosele din lume. Aceasta a fost construită inițial pentru a sprijini transportul de echipamente către câmpurile petroliere de la Prudhoe Bay.

Autostrada are 666 de kilometri de drum accidentat și izolat și traversează regiuni extrem de sălbatice. Ceea ce o face un drum atât de periculos este faptul că se află într-o condiție precară, deoarece majoritatea este neasfaltată, ceea ce creează condiții dificile pentru orice tip de vehicul, mai ales dacă plouă sau ninge.

De ce evită șoferii acest drum

Șofatul pe această autostradă este o adevărată provocare din cauza terenului accidentat, a pantelor abrupte sau a virajelor periculoase. De asemenea, pe această autostradă nu sunt stații de alimentare cu combustibil, servicii de reparații sau adăposturi, astfel că orice problemă tehnică a mașinii sau un accident devine o situație critică.

Autostrada este frecventată de camioane de mare tonaj, care îngreunează și mai mult traficul, pe lângă condițiile meteo severe și drumul accidentat și plin de pericole.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`