Unde se află cel mai modern liceu din România? Orașul în care se află nu are niciun șomer

Unde se află cel mai modern liceu din România? Orașul în care se află nu are niciun șomer
Sursa foto: Pixabay

Cel mai modern liceu din România se află într-un oraș în care nu există niciun șomer. Liceul are dotări de ultimă generație, iar clasele și laboratoarele au aparatura necesară elevilor.

Unde se află liceul

În orașul Sebeș, din județul Alba, se află Liceul Tehnologic, care este cea mai modernă instituție din România. Construcția fațadei liceului a durat doi ani, iar pe 9 septembrie, 1.000 de elevi au ajuns la unitatea de învățământ modernizată, conform click.ro. 

De ce dotări dispune liceul

Clădirea dispune de sisteme panouri fotovoltaice, laboratoare, sală de sport și un amfiteatru, are dotări spectaculoase.

„Avem o clădire care are facilități pentru persoane cu dizabilități, are o autonomie energetică pentru că este capabilă să fie încălzită cu gaz, dar în același timp folosim și celule fotovoltaice, folosim pompe de căldură. Avem senzor pe ceea ce înseamnă sistemul de iluminat astfel încât, atunci când nu există persoane în clasa, sistemul de iluminat se stinge automat tocmai pentru a avea o eficiență energetică a clădirii. De asemenea, avem un aport de aer proaspăt automat, astfel încât nu este nevoie să deschidem geamurile, să putem aerisi o sală de clasă, ea se aerisește automat prin sistemul existent. Totodată, jaluzele automate, avem facilitarea unei amfiteatru, avem spații generoase, pentru spațiile comune, sisteme de supraveghere inteligente care asigură siguranța elevilor”, a transmis primarul din Sebeș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)