Unde mănânci pe litoral. Care este avertismentul medicilor

Unde mănânci pe litoral. Care este avertismentul medicilor
Sursa foto: Shutterstock

În plin sezon estival, pe litoral sunt foarte mulți turiști, iar restaurantele sunt pline. Totuși, medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe turiști să fie atenți unde mănâncă.

Restaurante amendate

De curând, ANPC a amendat mai multe restaurante de pe litoral, iar de cele mai multe ori acestea aveau o neregulă comună, alimente ținute la temperaturi prea mari, conform Adevărul.

Medicii spun că sunt foarte mulți pacienți care ajung la spital din cauza alimentelor pe care le consumă și merg la spital cu enterocolită.

Sfaturile doctorilor

,,Trebuie să fim foarte atenţi dacă nu vrem să ne stricăm concediul. Enterocolita este prezentă în această perioadă a anului iar simptomatologia este una zgomotoasă. Apare prin greață, vărsături și dureri de cap. Totodată, apar scaunele diareice. În această situație trebuie să ne adresăm Spitalului de Boli Infecțioase”, a menționat dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase ,,Sf. Parascheva” din Iași.

Mai mult, doctorii ne sfătuiesc despre ce trebuie să ținem cont dacă vrem să avem un concediu lipsit de peripeții. Trebuie să mirosim mâncarea, iar dacă mirosul este neplăcut, să nu se consume. Când vine vorba despre alegerea restaurantului, ei recomandă să le alegem pe cele în care se află mai multe persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi