Unde au fost aprobate cele mai multe proiecte în privința construirii de parcuri fotovoltaice, în România, cu o putere totală de peste 1.300 MW, în luna august 2023

Publicat: 15 09. 2023, 09:47
Sursa foto: Freepik.com

Mai multe avize tehnice de racordare (ATR) au fost emise în luna august pentru proiecte în privința construirii de parcuri fotovoltaice, cu o putere însumată de peste 1.300 MW.

Cel mai mare parc fotovoltaic, care a primit avizul tehnic de racordare, va fi amplasat la Horia, în județul Alba, și va avea o putere de aproape 270 MW.

Numărul fotovoltaicelor din România, mai mare în luna august

Pe locul doi în topul capacităților noi aprobate de proiect solar este la Butimaru, în județul Dâmbovița, care va avea o putere totală de peste 222MW.

Pe locul trei în același top se află un parc fotovoltaic din Vișina, tot din județul Dâmbovița, care va avea o putere 213 MW.

De asemenea, în comuna Șistoravăț din județul Arad, o firmă are în proiect un parc fotovoltaic de circa 194 MW.

La Niculești, județul Dâmbovița, israelienii vor să construiască un parc solar de peste 177 MW.

La Dobrun, județul Olt, este în derulare un proiect pentru un parc fotovoltaic de peste 142 MW.

La Sârbeni, în județul Teleorman, o companie vrea să facă un parc fotovoltaic de peste 101 MW, scrie profit.ro.

Toate proiectele menționate anterior au ca termen limită 31.12.2025, mai puțin cel de la Niculești, ce are ca termen estimat de punere în folosință finalul anului viitor.

În România, toate parcurile fotovoltaice au, în total, o putere însumată de 1.522 MW, conform datelor utorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).