Un urs a creat panică în județul Neamț. Un sătean a capturat animalul în cotețul găinilor / Ulterior ursul a fost împușcat

Un urs a creat panică în județul Neamț. Un sătean a capturat animalul în cotețul găinilor / Ulterior ursul a fost împușcat
Sursa foto: Kutizoltan, Dreamstime.com

Un urs a creat panică timp de patru zile în mai multe comune din județul Neamț. Nu mai puțin de patru mesaje Ro-Alert au fost emise în câteva ore.

Primul mesaj prin sistemul Ro-Alert a fost emis pe 26 august la ora 17 și semnala prezența unui urs în zona Ceahlău, la cascada Duruitoarea. La ora 21.30, o altă alertă a vizat satul Pârâul Fagului din comuna Poiana Teiului. Următoarea alertă a fost dată la ora 23, semnalând prezența unui urs în satul Sabasa, comuna Borca. În final, la ora 1 noaptea o alertă a fost emisă pentru cartierul Capșa din orașul Bicaz, potrivit Adevarul.

„În acest context tensionat, o echipă extinsă se află în căutarea unui urs între comunele Costișa și Cândești, după ce animalul a traversat mai multe proprietăți din comuna Cândești, provocând panică și pagube”, preciza, atunci, Instituția prefectului Neamț.

Deoarece este vorba de o zonă locuită, cu case, departe de pădure, situația fiind periculoasă pentru locuitori, prefectul județului Neamț, Adrian Bourceanu, a făcut apel la inspectoratele județene de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență, în vederea extinderii efectivelor de căutare, forțele de ordine răspunzând cu promptitudine apelului.

Joi, 29 august, în jurul orei 7.50, a fost emis un alt mesaj Ro-alert, de data aceasta în comuna Borlești.

„A fost semnalata prezenta unui urs in com Borlesti, sat Ruseni. A fost transmis mesaj Ro-Alert,  au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Ulterior, un bărbat din zona în care au fost emise alerte a anunțat că a capturat fiara chiar la el în gospodărie, într-un coteț.

În cele din urmă, ursul a fost împușcat după ce animalul a rupt acoperișul cotețului în care săteanul l-a capturat și a devenit agresiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`