Un turist a fost amendat pentru că a băut bere pe o stradă din Vama Veche. „Nu aveți voie să consumați”

Un turist a fost amendat pentru că a băut bere pe o stradă din Vama Veche. „Nu aveți voie să consumați”
Sursa foto: Pixabay

Un turist din Vama Veche s-a ales cu amendă după ce a fost văzut de polițiști că bea bere pe o stradă din stațiune. Acesta s-a supărat și și-a împărtășit experiența în mediul online, dar legislația prevede amenzi pentru cei care consumă alcool în unele spații publice.

Ce amendă a luat

Turistul a fost amendat pentru că bea alcool pe o stradă din stațiune, având în vedere că este interzis consumul de alcool în domeniul public precum, parcuri, săli de spectacole, mijloace de transport în comun, gări sau aeroporturi și sancțiunea este cuprinsă între 100 și 500 de lei, informează Cancan.

Legea arată că în următoarele locuri publice este interzis consumul de alcool: „pe drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege”.

Turistul nu știa că încalcă legea

Turistul a postat pe Facebook o fotografie cu amendă și a avertizat persoanele că aibă grijă în privința consumul de alcool în spațiile publice. Dar, din mesaj reiese faptul că el nu înțelegea că a încălcat legea.

„Na. Aveți grijă, dacă veniți vreodată în Vamă, fiindcă aparent nu aveți voie să consumați o bere”, este mesajul turistului.

Utilizatorii care au reacționat la postare știau că este interzis consumul de alcool în spațiile publice.

„Ai scăpat ieftin cu 100 de lei. Acum 2 săptămâni, o amică și-a luat 200 de lei amendă exact pentru același lucru. Milițianul i-a spus că pe plajă are voie să bea bere, dar nu pe trotuarul din fața plajei”;
„Aparent nu știai că în România, ca în multe alte state, consumul de alcool în spații publice este ilegal. De acum știi”;
„Aparent, nicăieri nu ai voie să stai pe o stradă și să bei alcool”;
„Acolo ai o amendă pentru nesimțire, ați făcut ceva ce deranja, știți voi, și cum e greu să dovedești nesimțirea sau cocălărismul, ați luat o amendă pentru ceva ușor de dovedit”, au fost unele despre comentarii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)