Un truc pe care puțini îl știu / De ce să stropești grătarul cu bere atunci când prepari carnea

Un truc pe care puțini îl știu / De ce să stropești grătarul cu bere atunci când prepari carnea
Sursa foto: Profimedia

Nu toată lumea știe acest lucru, dar berea poate fi folosită atunci când prepari carnea pe grătar. Băutura îi va da cărnii un gust deosebit, motiv pentru care vei vrea să faci acest lucru întotdeauna.

De ce să folosești acest truc atunci când faci grătar

Berea se poate folosi și atunci când prepari carnea, însă este utilă și atunci când o gătești direct pe grătar, pentru că îi dă un gust bun, întrucât înmoaie fibrele cărnii și le face mai suculente. De asemenea, apa minerală carbogazoasă are aceleași proprietăți.

Băutura oferă cărnii o aromă neobișnuită, dar plăcută în același timp. Gustul preparatului poate să difere în funcție de calitatea și de tipul băuturii pe care o folosești.

Berea blondă este recomandată pentru carnea de pasăre, în timp ce berea neagră este recomandată pentru carnea de porc sau de vită. Un pahar de bere este suficient pentru a marina un kilogram de carne pentru 3-4 ore, potrivit romaniatv.net.

De ce nu este tocmai potrivit să combini berea cu micii

Combinația dintre bere și mici nu este tocmai sănătoase, întrucât ar putea să aibă efecte destul de nocive asupra organismului. Chiar dacă micii sunt preparați din alimente sănătoase, atunci când sunt combinați cu berea devin adevărați inamici pentru sănătatea noastră.

„Dacă facem micii în casă, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.

Cea mai sănătoasă metoda de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru Dc Medical.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`